Boho-chic, un stil simplu dar in acelasi timp complicat, s-a facut remarcat in urma cu cativa ani in moda. Stilul a luat nastere in anii 1990 cand elemente din moda anilor ‘60 si ‘70 au fost reintroduse in tendintele vestimentare ale vremii. Boho-chic presupune combinarea mai multor stiluri vestimentare, in acest stil regasindu-se influentele etnice, artizanale si vintage din moda hippie, dar si piese actuale, moderne.
Dupa ce a devenit un stil popular in designul vestimentar, stilul boho-chic a fost introdus si in amenajarile interioare. Si in design-ul interior, la fel ca in cel vestimentar, stilul presupune o imbinare a mai multor stiluri decorative, avand drept scop obtinerea unui decor inedit si cat mai artistic. Stilul boho-chic inseamna suprapunere de elemente, modele si culori. Daca iti place stilul eclectic, unele piese vintage, dar cu o tenta moderna, atunci boho-chic este stilul tau.
Un rol important in amenajarile boho-chic il joaca paleta cromatica. Se pune accentul pe culori vibrante, vesele, dar si pe pastelurile combinate cu albul pur. Nuante de verde, albastru, mov, rosu si chiar roz, pot fi folosite atat la nivelul peretilor cat si in randul pieselor de mobilier. In decorul peretilor puteti folosi si un tapet deosebit, cel cu imprimeu floral, de mici dimensiuni, este nelipsit dintr-o amenajare boho-chic.
Alaturi de imprimeurile florale, mai puteti opta si pentru impriemuri cu buline, dungi sau cu diverse motive traditionale inspirate de diverse culturi. Daca nu esti un partizan al tapetului, poti opta pentru a decora un singur perete, urmand ca pe ceilalti sa ii vopsesti in culorile preferate. Imprimeurile vor fi prezente si pe tapiseria pieselor de mobilier, pe pernele decorative sau pe alte elemente de decor.
Intr-o astfel de amenajare pot fi folosite materiale dintre cele mai diferite, insa este foarte important ca intre toate acestea sa existe o armonie. Asocierile contrastante sunt un must have in stilul boho-chic. Paturi cu baldachin, fotolii mari, mese si scaune sculptate din lemn masiv, precum si cufere vintage, toate sunt optiuni ce pot alcatui mobilierul principal al unei amenajari boho-chic.
Puteti completa decorul cu felinare marocane, tapiserii italiene, ceasuri germane, covoare persane si vase mexicane. Toate piesele din camera par sa fie pe cont propriu dar, impreuna, creeaza un decor unic. Oglinzile cu o rama aurie sau argintie, sfesnice de argint, fotografiile si tablourile inramate, cutii mici din lemn si carti antice sunt accesorii decorative perfecte pentru un interior boem.
Sursa foto: interiorismos.com
9 Iulie 2013
A.I.
editor artline.ro