Informatia a fost furnizata de primarul comunei Chilia Veche, Georgeta Ciupitu, care a adaugat ca biserica este a doua ca inaltime din tara, dupa Biserica Neagra, din Brasov.
"Protoiereul de Tulcea, Gabriel Ispas, a prezentat luni Arhiepiscopiei Bucuresti planurile de reabilitare a acoperisului bisericii din satul nostru. Acum asteptam sa vina banii si sa incepem reabilitarea lacasului de cult'', a declarat primarul comunei Chilia Veche, Georgeta Ciupitu.
In timpul vizitei efectuate in primavara acestui an in judetul Tulcea, ministrul Adrian Iorgulescu a promis primarului comunei Chilia Veche ca va aloca sumele necesare lucrarilor de reparatie a bisericii "Sfintii Voievozi''.
Biserica din satul Chilia Veche a fost construita in 1854, cu voia Imperiului Otoman care stapanea la acea vreme gurile Dunarii si care a acceptat cererea locuitorilor care nu puteau merge in localitatea Kilia Noua, de peste Dunare, atunci cand fluviul era inghetat.
Membrii comunitatii au ridicat atunci biserica de rit ortodox cu forte proprii, carand de peste Dunare nisip si piatra, inaltimea lacasului de cult atingand 52 de metri.
In timpul celui de-al doilea razboi mondial, biserica "Sfintii Voievozi' din Chilia Veche a fost si observator militar, multe dintre fisurile profunde din zidarie datand din acea vreme.
"Cladirea bisericii parohiale necesita lucrari de reparatii capitale, indeosebi la una dintre cupolele din fata, apoi executarea temeliilor in exterior si pictura interioara'', a declarat, in primavara acestui an, preotul paroh al bisericii "Sfintii Voievozi'', Tanase Danut Cristian