Ce puteti vedea in Belogradcik
De departe centrul de atractie sunt Stancile Belogradcik, stranii formatiuni de roca ce acopera o suprafata de 90 de kilometri patrati, parand ca inconjoara de pretutindeni orasul si cetatea, unele dintre ele atingand nu mai putin de 200 de metri inaltime.
Structuri naturale masive, de o stranie frumusete, au capatat datorita formelor surprinzator de variate tot felul de nume, iar in legendele si traditiile locale joaca rolul principal. Asa ca nu este de mirare ca localnicii va vor arata unele dintre stanci si le vor numi Adam si Eva, Ursul sau Pastorul.
Este locul unde veti face si siguranta nenumarate fotografii, o experienta pe care nu o veti uita vreodata si despre care veti povesti din nou si din nou. Spre deosebire de orasele pline de agitatie si nenumarate atractii turistice moderne in Belogradcik puteti sa redescoperiti pur si simplu natura.
Continuati cu Fortareata Belogradchik - numele inseamna in traducere "orasul mic si alb" - si este usor de inteles de ce structura defensiva, avand in spate celebrele stanci, a fost un obiectiv strategic greu de cucerit si foarte important in istoria militara a regiunii. In vremea romanilor, sub stapanire otomana sau in vremea Bizantului fortareata a fost cucerita, recucerita si pierduta, extinsa si renovata, si o mare parte din constructia pe care o puteti vedea astazi dateaza de la jumatatea secolului XIX. Bine pastrata, maiestuoasa si impresionanta, aveti nevoie de ceva timp pentru a va familiariza cu planul fortaretei. Mergeti mai departe la un alt obiectiv turistic popular, Pestera Magura, una dintre cele mai mari din Bulgaria, unde cercetatorii au descoperit picturi rupestre ce dateaza din Epoca Bronzului.
Iar in Belogradcik puteti vizita si doua mici muzee, cel de istorie (cu o colectie de costume si unelte populare, bijuterii, arta populara si artizanat) si cel dedicat naturii si stiintei, cu o destul de bogata colectie de fauna si flora locala.
foto: bulgarianproperties.com