Un produs din ce in ce mai cautat in amenajarile moderne este fotoliul Bean Bag. Foarte cunoscut inca din anii ’60 in SUA, acest fotoliu a revenit in atentia designerilor datorita versalitatii sale. Nu este o piesa de mobilier foarte sofisticata, nu este o investitie costisitoare, dar se remarca prin forma sa unica si prin usurinta cu care se integreaza in orice interior. Denumirea “bean bag” provine din engleza si se traduce "sac de fasole". Aceasta denumire este una pe masura, deoarece fotoliul umplut cu bilute din polistiren expandat arata ca atare.
Bean Bag-ul poate fi de asemenea umplut cu diverse materiale, de la diferite tipuri de seminte, orez, pana la vata sau puf. Materialele folosite la confectionarea lui sunt durabile iar designul a fost conceput special pentru a maximiza confortul utilizatorilor. Forma rotunjita a acestuia reuseste sa ”sparga” putin din liniile drepte ale pieselor de mobilier din camera si da un aspect mai elegant incaperii.
Materialul din care fotoliul este realizat trebuie ales in functie de zona in care se doreste pozitionarea acestuia si in functie de spatiul avut la dispozitie. Folosit chiar si in gradina, se recomanda a fi realizat dintr-un material impermeabil, rezistent la uzura. Confortabil, usor si plin de culoare, fotoliul Bean Bags este potrivit atat pentru decorarea casei unei familii cat si pentru apartamentul unui burlac, pentru camerele de camin ale studentetilor si chiar pentru saliile de joaca de la gradinita copiilor.
Principala diferenta dintre un fotoliu Bean Bags pentru copii si unul pentru adulti este dimensiunea acestuia si cantitatea de umplutura necesara. “Sacul de fasole” pentru copii are nevoie de o cantitate mult mai mica de bilute din polistiren expandat decat cel pentru adulti. Aceste fotolii se gasesc pe piata in marimi diferite, iar greutatea lor variaza de la 1 la 5 kilograme. Avantajul acestora este ca ocupa putin spatiu si pot fi usor mutate dintr-o camera in alta.
Forma initiala a acestui “sac” este rotunda sau de para, dar, de-a lungul timpului a inceput sa ia forma de fotoliu, la care se pot diferentia sezutul si spatarul. Materialul din care este facut si culoarea sunt criteriile de care trebuie sa tii cont atunci cand iti achizitionezi o astfel de piesa deoarece acestea determina daca “sacul de fasole” completeaza sau nu atmosfera.
Sursa foto: mydecorative.com
Mai 2014
A.I.
editor artline.ro