O poveste despre un capitol mai putin cunoscut din istoria Hollywood-ului, cu Brad Pitt, Margot Robbie, Diego Calva, Li Jun Li si Jean Smart in rolurile principale
Spre sfarsitul anilor ‘20 totul se schimba la Hollywood. Cea de a saptea arta parea sa aiba deja regulile stabilite, dupa un inceput dificil, cand era privita mai curand ca o curiozitate dedicata maselor sau o moda, un moft ce urmeaza sa dispara la fel de repede pe cat a aparut. Si totusi in doar cativa ani totul se schimbase. Aparusera vedetele marelui cinema mut, revistele care le povesteau viata, fotografiile si afisele, intalnirile cu fanii, proiectiile in sali arhipline, unde publicul traia totul cu o intensitate naiva si (astazi) emotionanta.
Dar si scandalurile, dramele, tradarile, povestile de dragoste care ii tineau pe admiratori cu sufletul la gura, fie ca erau proiectate pe panza, insotite sau nu de un pianist batran – sau in cazurile fericite de o intreaga orchestra – fie traite in paginile ziarelor. Charlie Chaplin, Buster Keaton, Stan si Bran, Mary Pickford, Theda Bara, Douglas Fairbanks, Clara Bow, Greta Garbo. Unii vor ramane in atentia publicului si dupa ce totul se va schimba odata cu aparitia cinematografului sonor, altii se pierd, la fel ca si multe dintre filmele lor.
Pentru ca “Babylon”, noul proiect al regizorului Damien Chazelle (care este si autorul scenariului), este povestea acestui capitol de tranzitie, mai putin cunoscut astazi cand acei ani din istoria miticului Hollywood intereseaza mai curand istoricii de film decat publicul larg. O istorie posibila, decadenta, cu petreceri fabuloase care ar fi socat publicul conservator (dar prea putin cunoscute acestuia), secrete, santaj si tradari, trafic de influenta si roluri obtinute in schimbul unor compromisuri dureroase, averi castigate si pierdute, filme care erau repede uitate sau dimpotriva transformau un anonim intr-o vedeta.
O istorie vie, fascinanta, cu eroii ei, unii morti tineri, altii bucurandu-se de glorie, nu putini sfarsind in mizerie si uitare, stralucitoare si pasionanta, cabaret, jazz, actori si actrite care nu au putut sa faca trecerea la filmul cu sunet, regizori ratati si in acelasi timp geniali, costume fabuloase, alcool, mult alcool, droguri, puternici ai zilei si nimeni care incearca sa isi gaseasca si ei un loc, oricat de mic, la Hollywood.