CE ESTE "BREAKFAST"
Micul dejun este masa cea mai importanta a zilei in timpul caruia citim presa. Daca mai mult decit informatie am primi si reactii, am putea reactiona si am gasi modalitati noi de interferenta, altele decit cele obisnuite?
"BREAKFAST" cauta sa transceada traditionalele granite intre cercetare, educatie si expunere si cauta noi forme de exprimare si comunicare discursiva incercind sa ofere raspunsuri noi la intrebari vechi legate de politica, estetica, forma, fond, continut si sa reevalueze conventiile cotidianului. Considerind afirmatiile de mai sus, "Breakfast" incearca sa reconsidere subiecte ca retorica, populism, economie, tehnologism, umanism, politica, diviziunea muncii, relativism, solidaritate, postcolonialism sau incluziune, utilizind instrumente transdomeniale: proiecte curatoriale, proiecte educationale si interventii artistice.
"BREAKFAST" este un punct de propuneri, dezbateri, analize asupra scenei artei contemporane si contextul international in care aceasta actioneaza. Este un proiect-baza de discutii pentru problemelecontemporane, ca un dublet analitic-(re)productiv aproape foucaultian. Dorim sa incurajam comunicarea, consultarea - chiar colaborarea - intre artistii, curatorii si teoreticienii implicati, facilitind schimbul de cunostinte si intelegerea reciproca.
INSTRUMENTE
Varianta online a proiectului este o serie de bloguri realizate teoreticieni, analisti politici, antropologi, artisti, curatori, care vor explora, la nivel teoretic, posibile misiuni politice si sociale ale practicii artistice precum si necesitatea contextualizarii demersului artistic.
In spiritul multilingvismului, "BREAKFAST" va utiliza doua limbi: romana si engleza, iar in spirit democratic orice participant la proiect este liber sa aleaga limba care ii este confortabila.In forma live, "Breakfast" va include o serie de dezbateri si conferinte pe teme socio-politice, precum si proiecte educationale si noi forme discursive.
CINE SINT AUTORII
Autorii blogurilor vor fi pentru prima etapa Catalin Avramescu (profesor de stiinte politice, editorialist si analist politic), Eugen Radescu (teoretician, curator si co-director al BUCHAREST BIENNALE), Felix Vogel (teoretician si curator) si Razvan Ion (teoretician, artist si co-editor al PAVILION).
Revista PAVILION va beneficia de propriul blog ce se va transforma intr-o platforma-structura informativa.
Director de proiect este Andreea Manolache, iar conceptia tehnica a
fost realizata de Alexandru Enachioaie (alexandru.e@gmail.com).
Blogurile pot fi citite la http://blogs.pavilionmagazine.org
CE ESTE PAVILION
PAVILION este o revista internationala de arta si cultura contemporana, de limba engleza, distribuita pe patru continente.
Titlul revistei, PAVILION, este o aluzie la structura relativ temporara a artei contemporane.
Revista prezinta, in fiecare numar, un continut multi-disciplinar si cuprinzator prin variate formate de articole, eseuri, interviuri si proiecte ale artistilor romani si internationali. Publicatia nu incearca sa descrie, dar sa si intervina in scena culturala, politica si sociala.
PAVILION este producatorul BUCHAREST BIENNALE.
www.bucharestbiennale.org