Muzeul National de Geologie organizeaza in perioada 2 - 13 iulie 2007 "Atelierul lui T-Rex", activitate care-si propune sa le transmita copiilor un set de informatii stiintifice elementare asupra unei singure reptile mezozoice, intr-o maniera creativa si originala, prin intermediul jocului si al multor aplicatii, astfel incat informatiile transmise sa poata fi retinute mult mai, copiii putand face diverse asociatii cu probele practice pe care le-au avut de parcurs in cadrul acestui modul.
Atelierul lui T-Rex se desfasoara pe parcursul a doua saptamani, cuprinzand in total sase intalniri, organizate astfel: luni, 2 - 9 iulie, miercuri, 4 - 11 iulie, vineri, 6 - 13 iulie. Intalnirile vor dura 2 ore, in intervalele 14.00 - 16.00, iar grupa va numara max. 15 copii. Inscrierea la Atelierul lui T-Rex se poate face la numarul de telefon: 212.89.52 sau la adresa de email: madalina@geology.ro, pana pe 29 iunie inclusiv.
Participarea la atelier se face numai dupa achitarea taxei de participare (in doua rate egale, prima pana pe 29 iunie, cea de-a doua pana pe 9 iulie) la serviciul de receptie al Muzeului. Pretul de participare la Atelierul lui T-Rex: 50 RON
Atelierul se adreseaza copiilor cu varste cuprinse intre 7 - 12 ani sau tuturor celor cu minime cunostinte de grafie (scris de tipar).
Scurta descriere a atelierului:
Pe parcursul celor sase intalniri, copiii vor lucra la urmatoarele proiecte:
1 - Proiectul nucleu - consta in realizarea, pe un panou de cca. 1.50m h/2mL a unui Tyrannosaurus cu habitatul specific. In ceea ce priveste tehnica de realizare, copiii vor primi usoare indrumari, astfel incat sa-si poata exprima cat mai bine creativitatea.
2 - Dosarul de lucrari - copiii vor aduna toate lucrarile pe care le vor realiza independent de proiectul nucleu, dar complementare acestuia (de exemplu: realizarea de mici machete pe tematica data, jucarioare, colti si gheare de lut realizate prin tehnica modelajului in lut etc). Toate lucrarile pentru acest dosar se vor realiza in cadrul atelierului sub directa supraveghere si coordonare a tutorelui de proiect.
3 - Proiectul personal "In tara lui T-Rex" - ofera posibilitatea copiilor de a lucra in mod creativ si sub coordonarea tutorelui de atelier asupra unui proiect individual la libera alegere dar care sa se incadreze in tematica atelierului.
Muzeul National de Geologie adaposteste principalele colectii geologice din Romania, adunate timp de peste 100 de ani, incepand cu anul 1880, incluzand esantioane de mare valoare preluate succesiv din colectiile Biroului geologic si ale Institutului Geologic. Colectarea, conservarea si studierea esantioanelor a demarat o data cu infiintarea, in 1906, a Institutului Geologic al Romaniei.
Muzeul National de Geologie