Muzeul National al Hartilor si Cartii Vechi in colaborare cu Asociatia pentru Performanta si Cultura si cu Asociatia Da’DeCe va invita la atelierele pentru copii sustinute in cadrul expozitiei C`Arte si Cultura nationala. Cele Mai Frumoase Carti din Romania (2012 – 2016), realizate in cadrul proiectului cultural finantat de Ministerul Culturii si Identitatii Nationale.
Programele vor include discutii si activitati pentru copiii cu varste de 7 – 10 ani, in compania unor cunoscuti ilustratori sau autori de carte pentru copii. Periplul printre carti va include titluri nominalizate sau premiate la concursul national de design Cele Mai Frumoase Carti, prezente in expozitia deschisa la parterul Muzeului National al Hartilor si Cartii Vechi in perioada 15 ianuarie – 19 februarie 2017.
Iata calendarul atelierelor si invitatii Iuliei Iordan, educator cultural si scriitor de carti pentru copii:
• 28 ianuarie, ora 11:00; invitata: Adina Rosetti
• 4 februarie, ora 11:00; invitata: Victoria Patrascu
• 11 februarie, ora 11:00; invitata: Cristiana Radu
• 18 februarie, ora 11:00; invitata: Veronica Neacsu
Participarea este gratuita si se face pe baza de inscriere pe adresa programari@asociatiadadece.ro.
C`Arte si Cultura nationala. Cele Mai Frumoase Carti din Romania (2012 – 2016) este o expozitie de design de carte, care prezinta o selectie de titluri nominalizate sau premiate in cadrul concursului national de design de carte, editiile 2012 – 2016. Selectia include realizari ale artistilor si specialistilor din domeniu, care se raporteaza la aspecte specifice ale culturii si spatiului romanesc prin ilustratie, texte, autori prezentati. Proiectul promoveaza valorile culturale nationale contemporane, in contextul sarbatoririi Zilei Culturii Nationale.
Muzeul National al Hartilor si Cartii Vechi isi propune – intre altele - promovarea cartii si a scriiturii, in incercarea de a crea legaturi intre trecut si prezent, intre patrimoniu, educatie si cultura.
Cele Mai Frumoase Carti din Romania este un proiect cultural dedicat designului de carte, dimensiunii artistice a cartii vazuta ca obiect. Proiectul reinstituie designul de carte ca reper in relatia cititorului cu cartea. Proiectul a fost initiat de Asociatia pentru Performanta si Cultura in 2012, ca platforma de dezbatere pe tema designului de carte, atat pentru profesionistii din lumea editoriala, cat si pentru designerii, graficienii independenti si publicul larg. APC este o organizatie nonguvernamentala independenta, care dezvolta proiecte transversale adresate in special tinerilor, in scopul de a sustine dezvoltarea unui spirit critic si incurajarea creativitatii.
Asociatia Da’DeCe realizeaza proiecte de educatie nonformala in diferite institutii culturale. Prin programele sale, asociatia promoveaza increderea in sine si dezvoltarea personala a copilului si transformarea muzeelor in spatii vii, pline de obiecte care vorbesc. Asociatia isi propune dezvoltarea creativitatii si incurajarea curiozitatii naturale a copilului in raport cu obiecte semnificative pentru cultura si civilizatie prin diverse activitati de improvizatie artistica.
Ianuarie 2017