Maria Chirila in Expozitia de pictura Un Enano dentro de mi oreja
In Espacio Niram Bar & Lounge, Madrid
RoMadrid Cultural Club si Nicole Blanco Art Gallery organizeaza in Espacio Niram Bar & Lounge, din Madrid, ciclul de expozitii de arta intitulat Primer Ciclo del Artista Rumaña, care doreste sa prezinte creatiile tinerilor artisti romani, stabiliti in Spania. Rumañol este un termen care desemneaza fuziunea culturala si sociala dintre fondul romanesc si influenta spaniola a acestor tineri, creatiile lor artistice fiind o marturie a acestei uniuni.
Ciclul de expozitii debuteaza Joi, 20 Noiembrie, si se va continua pana pe 18 Decembrie. In fiecare joi, se va inaugura o noua expozitie de arta contemporana romaneasca.
Prima expozitie se intituleaza Un Enano dentro de mi Oreja (Un pitic in urechea mea), a artistei plastice Maria Chirila, nascuta la Brasov. In creatiile ei, se recunoaste influenta tarii de adoptie, ea insasi marturisind ca integrarea intr-o noua dimensiune culturala i-a sporit forta de creatie si i-a deschis noi orizonturi de exprimare in domeniul artei.
Inaugurarea va avea loc la orele 21, in Espacio Niram Bar & Lounge, din centrul Madridului, Calle Independencia Nº2, 28013, Metro Opera.
Deschis de curand in capitala Spaniei de catre artistul plastic de origine romaneasca Romeo Niram, acest local de ambianta artistica isi propune sa atraga publicul tanar catre arta contemporana. Este vorba despre un local complex care ofera tinerilor nu numai posibilitatea de a petrece o noapte plina de miscare prin facilitatile de bar si lounge pe care le ofera, dar, prin Galeria de Arta Nicole Blanco si decoratia unica, realizata de artistii plastici Bogdan Ater si Romeo Niram, reuseste sa atraga si sa introduca tinerii in lumea artei.
Conceptul Espacio Niram, unic in randul localurilor de noapte spaniole, propune fuziunea perfecta dintre lumea reala, a tinerilor care vor sa se distreze si lumea artei. Intr-un spatiu in care pana si piesele de mobilier sunt creatii artistice, conceptul de arta este reinventat. Aici, spre deosebire de muzee sau galerii, piesele de arta sunt manipulabile, se pot atinge, statuile se pot utiliza, misca, provocand o interactiune continua intre public si obiectul artistic.
Comunicat
21 noiembrie 2008