inchide

Newsletter

Fii mereu legat de arta.Aboneaza-te la fluxul de stiri despre arta trimise direct pe mail-ul tau de catre artLine.ro
Artline.ro pe FaceBook Artline.ro pe Twitter Multimedia
ro | en
Contact
Upload lucrari

Arta luxului - expozitie Daniele Donde

0 Comentarii

Noiembrie 2008


Cea de-a doua expozitie la Bucuresti a Profesorului  Daniele Donde, cel mai cautat falsificator de arta din lume, este prezenta in aceasta luna la Bucuresti.


 


Conferinta de presa ce va avea loc la JW Mariott Bucharest Grand Hotel - Sala Oradea (etaj 1), miercuri 5 noiembrie 2008 ora 11:00  marcheaza deschiderea expozitiei cu vanzare: ARTA LUXULUI - DE LA GUSTAV KLIMT LA MARILYN MONROE.


 


Noutatea celei de-a doua expozitii pe care Donde o deschide la Bucuresti consta intr-o colectie de arta de lux  care reuneste tablouri originale, semnate de artistul italian, reprezentand figuri de notorietate cum ar fi Marilyn Monroe, Liz Taylor, Brigitte Bardot şi chiar Ludwig van Beethoven, toate innobilate cu cristale Swarovski, aur si pietre pretioase.


 



Pictorul italian Daniele Ermes Dondé, cel mai cunoscut falsificator legal de artă din lume, se întoarce  la Bucureşti cu o nouă expoziţie cu vânzare ce reuneşte peste 100 de lucrări - falsuri şi originale.


Dondé, care acum un an expunea în capitala României copii fidele ale operelor marilor maeştri, aduce de această dată un element de noutate. Este vorba despre The Luxury Crystal Collection - o colecţie de artă de lux care reuneşte tablouri originale, semnate de artistul italian, reprezentând figuri de notorietate cum ar fi Marilyn Monroe, Liz Taylor, Brigitte Bardot şi chiar Ludwig van Beethoven, toate înnobilate cu cristale, aur şi pietre preţioase.


Este o colecţie care se adresează unui segment restrâns de colecţionari şi admiratori de artă, o colecţie pentru cei care iubesc arta, dar iubesc şi luxul – în egală măsură, declară Dondé.


 Câteva dintre lucrările din această colecţie au fost expuse - şi vândute - la München luna trecută în cadrul unui târg al milionarilor (The Millionaire Fair), un eveniment controversat în actuala conjunctură economică internaţională care a adus laolaltă produse exclusiviste - de la feţe de masă încărcate de cristale, la telefoane mobile din aur şi elicoptere sau avioane pentru uz privat.


Nu ne-am temut de criza financiară pentru că de-a lungul atâtor ani de experienţă am putut constata că iubitorii de artă vor avea întotdeauna timp şi bani pentru frumos. Pe de altă parte, evident că este mai puţin riscant să investeşti în artă decât în acţiuni la bursă, spre exemplu, subliniază Boris Mancastroppa, agentul artistului.


De-a lungul anilor, Dondé a deschis expoziţii în mai toate marile oraşe ale lumii: Amsterdam, Barcelona, Cancun, Geneva, Istanbul, Kyoto, Londra, Madrid, Miami, Monte Carlo, Moscova, München, New York, Osaka, Paris, Roma, Saint Moritz,  Sydney, Tokyo, Viena sau Zürich.


El a devenit un nume arhicunoscut atât printre iubitorii de artă, cât şi printre celebrităţi internaţionale ca Sophia Loren, Prinţul Albert de Monaco, Roger Moore, Arnold Schwarzenegger, La Toya Jackson, Madonna sau Bill Clinton. Toţi aceştia au achiziţionat tablouri din colecţia Dondé, aşa cum Prinţesa Diana, Gianni Versace şi Frank Sinatra s-au numărat printre clienţii fideli ai profesorului. Buzz Aldrin, unul din primii astronauţi care au păşit pe Lună, are, de asemenea, un Dondé în colecţia sa.


Primul cumpărător al lui Dondé a fost Andy Warhol, părintele pop art-ului, iar cea mai scumpă imitaţie a sa, în valoare de 75.000 de euro, a fost achiziţionată de familia Swarovski.


Între prezenţa de anul trecut şi cea de acum de la Bucureşti, Dondé a mai avut expoziţii la Cancun, Bratislava, Monte Carlo şi, nu în ultimul rând, la Timişoara, unde evenimentul organizat în iunie a avut un succes comparabil cu cel de la Bucureşti din 2007.


 



 Pe lângă tablourile din colecţia de lux, expoziţia cuprinde şi un număr mare de replici ale lucrărilor marilor maeştri - Vincent van Gogh, Claude Monet, Pierre-Auguste Renoir, Paul Gauguin, Amedeo Modigliani, Gustav Klimt, Edgar Degas, Egon Schiele.


Toate tablouri sunt lucrate manual, în ulei pe pânza, cu o minuţiozitate care le face greu de deosebit de original. Şi toate sunt falsuri cu acte în regulă, atelierul Profesorului având permisiunea muzeelor care găzduiesc originalele să facă reproduceri, cu condiţia ca lucrările imitate să aparţină unor pictori care nu mai sunt în viaţă de peste 50 de ani.


Fiecare lucrare este însoţită de un certificat prin care i se confirmă autenticitatea, fiind, de asemenea, înregistrată ca lucrare de artă unică de către Accademia di Belle Arti din Milano.


„Nu poţi să nu te întorci la marii maeştri, pentru că la ei găseşti repere şi sensuri pentru dezvoltarea ta ulterioară ca artist plastic sau ca om. Emoţiile pe care aceste opere le generează îi fac pe iubitorii de artă să revină mereu la aceşti maeştri şi de aceea lucrările lor sunt întotdeauna foarte căutate,” subliniază Dondé.


Va reveni Daniele Ermes Dondé în România în viitor? Desigur, spune pictorul, care intenţionează să materializeze o idee expusă anterior privind înfiinţarea unei academii pentru „falsificatori de artă” în Bucureşti în 2009. Tot atunci, adaugă el, s-ar putea să-i surprindă pe români cu replici după operele marilor maeştri din pictura acestei ţări.


 



Daniele Dondé, fiul unor renumiţi colecţionari de artă, s-a născut la Cremona, locul natal al multor artişti de talie internaţională, dintre care cel mai renumit este Antonio Stradivarius.


În anul 1984 a legalizat falsul în artă, punând bazele unui curent cunoscut sub numele de Faux Art, care, în timp, a câştigat tot mai mult teren.


A organizat expoziţii de falsuri legale în mari oraşe de pe toate continentele, făcând arta accesibilă oricărui iubitor de frumos.


În 1990 a primit titlul de Profesor şi Doctor în artă modernă şi contemporană de la o prestigioasă universitate din New York.


În 1999, la Geneva, a primit Globul de Cristal, oferit de regulă numai celor mai faimoşi italieni din lume.


În prezent, Dondé locuieşte şi lucrează atât în Italia, la Milano, cât şi în Elveţia, unde are un studio la Lugano.


 



Museum Art Business


Via Canova 18


CH-6900 Lugano, Switzerland


 


Comunicat


 




 


   
Voteaza


Comentarii 0 comentarii
Scrie comentariu
Introdu mai jos textul de aici
Scrie in casuta de mai sus codul de verificare
Alte articole din:
Filme. Teatru. Concerte.
Umbra lui Caravaggio
Umbra lui Caravaggio

Viata unuia dintre cei mai controversati, influenti si fascinanti pictori din toate timpurile ajunge pe marile ecrane intr-un film regizat de Michele Placido Michelangelo Merisi, mai cunoscut sub ...

Fiica Regelui din Mlastina
Fiica Regelui din Mlastina

Unul dintre cele mai asteptate thrillere ale anului, in regia lui Neil Burger Dupa un roman de Karen Dionne, publicat in 2017, bestseller tradus in peste 20 de limbi, inclusiv in limba romana ( ...

Mike Flanagan va regiza o noua ecranizare Stephen King The Life of Chuck
Mike Flanagan va regiza o noua ecranizare Stephen King: The Life of Chuck

Dupa ce i-a surprins pe fanii prolificului scriitor cu doua filme de succes inspirate de cartile lui Stephen King, “ Gerald’s Game ” si “ Doctor Sleep ” (mult asteptata ...

Disney 100 The Concert
Disney 100 The Concert

Fanii desenelor animate Disney se vor putea bucura la aniversarea a 100 de ani de un spectacol extraordinar pe 2 noiembrie 2023, la Sala Palatului din Bucuresti, de la ora 20. “ Disney 100 The ...

Nikos Vertis va sustine doua concerte la Sala Palatului in 2024
Nikos Vertis va sustine doua concerte la Sala Palatului in 2024

Cunoscutul artist elen Nikos Vertis se intoarce in Bucuresti pentru doua noi concerte la Sala Palatului, pe 8 si 9 februarie 2024. Fanii cantaretului il vor putea vedea live si la Cluj-Napoca, pe 15 ...

Astazi incepe Cibinfest
Astazi incepe Cibinfest

26 septembrie 2013: Cea de-a treia editie Cibinfest va fi deschisa oficial in aceasta seara, de la ora 18:30 de Primarul Municipiului Sibiu, Klaus Iohannis, Andreas Huber, Consulul Onorific al ...

Vernisaj la Galeria 26 | OTA

H'ART Gallery va recomanda Florin Ciulache si Galeria 26 | OTA va invita la expozitia Scrambled Channel Vernisaj Miercuri | 21 Mai 2008 | ora 19.00 Unul dintre ...

FOTO Imagini noi din The Hobbit si ARGO
FOTO: Imagini noi din The Hobbit si ARGO

Au aparut noi imagini din The Horbbit de Peter Jackson si Argo de Ben Affleck. Filmul regizat de Peter Jackson si filmat in 3D in Noua Zeelanda, The Hobbit: An Unexpected Journey , va fi lansat in ...

Speak Floyd tribut Pink Floyd la Hard Rock Cafe
Speak Floyd - tribut Pink Floyd la Hard Rock Cafe

22 mai 2020, ora 22.30, Hard Rock Cafe, Bucuresti Trupa Speak Floyd revine la Hard Rock Cafe pentru un nou concert pe 22 mai 2020, de la ora 22.30, o sansa pentru public sa se bucure de un show al ...

Hannah Montana pe marile ecrane
Hannah Montana pe marile ecrane

Hannah Montana , cunoscutul serial american de televiziune in care personajul principal, adolescenta Miley Stewart, in timpul zilei duce o viata normala de elev, iar tarziu in noapte devine ...

H2O Just add water
H2O: Just add water

" H2O: Just add water ", o productie australiana pentru copii, a fost filmat pe Coasta de Aur si in orasul Mudgeeraba in statul Queensland si pentru prima data a rulat in Australia in grila ...

2012 anul in care va veni sfarsitul lumiiA
2012, anul in care va veni sfarsitul lumii?

Controversatul film 2012, regizat de Roland Emmerich, prezinta intregii lumi realitatea calendarului mayas care spune ca 2012 este anul in care Pamantul va fi intors cu susul in jos. Nostradamus a ...

Fuego canta la Casa de Cultura din Bistrita Nasaud
Fuego canta la Casa de Cultura din Bistrita Nasaud

Foto:OradeSibiu Paul Surugiu (Fuego), va sustine pe 7 decembrie 2009 la Casa de Cultura din Bistrita un concert de colinde. Concertul face parte din turneul national pregatit de Fuego pentru toti ...

De la Titanic James Cameron a trecut la Avatar
De la Titanic, James Cameron a trecut la "Avatar"

Actiunea filmului "Avatar" are loc in viitor. Jake (Sam Worthington), un veteran de razboi paralizat, este trimis pe planeta Pandora pentru a infiinta o colonie umana ce ar trebui sa aiba ...

Newsletter

Fii mereu legat de arta.Aboneaza-te la fluxul de stiri despre arta trimise direct pe mail-ul tau de catre artLine.ro

Va recomandam

The Beatles lanseaza la inceputul lunii noiembrie ultimul cantec:  “Now and Then” The Beatles lanseaza la inceputul lunii noiembrie ultimul cantec: “Now and Then”
“ Now and Then ” va putea fi ascultat in sfarsit in primele zile ale lunii viitoare, cand va fi lansat in format digital, iar ulterior si sub forma unui single dublu, impreuna cu ...
Alte recomandari:
Il Porcellino, una dintre cele mai populare atractii ale Florentei Premiul Nobel pentru Literatura 2023 a fost castigat de scriitorul norvegian Jon Fosse Bruce Springsteen a lansat o noua piesa, “Addicted to Romance”, care va fi inclusa pe coloana sonora a filmului “She Came to Me” Pieptenele pentru mustata care i-a apartinut lui Freddie Mercury s-a vandut cu peste 150 000 de lire + Vezi mai multe

Facebook

Fii prietenul nostru pe Facebook si pastreaza legatura cu lumea artei oriunde te-ai afla.

art-Travel

Muzeul Louis de Funes Muzeul Louis de Funes A fost jandarmul Ludovic Cruchot intr-o serie de filme care s-au bucurat de o incredibila popularitate. L-a jucat pe Harpagon, a fost expertul in gastronomie Charles Duchemin, l-a infruntat pe Fantomas si a jefuit o banca alaturi de intreaga familie, a ... Alte destinatii: Acasa la August Macke Acasa la Cezanne in Aix-en-Provence Mozart la Brno Cea mai mica statuie din Stockholm Lituania, tara cu unul dintre cei mai batrani stejari din lume + Destinatii pe meridiane

teatru, carte, film

Filme. Teatru. Concerte.:
Umbra lui Caravaggio
Umbra lui Caravaggio Viata unuia dintre cei mai controversati, influenti si fascinanti pictori din toate timpurile ajunge pe marile ecrane intr-un film regizat de Michele ......
+ alte recomandari: Filme. Teatru. Concerte.
Carte Artline:
Hotul de arta de Michael Finkel
Hotul de arta de Michael Finkel Stephane Breitwieser. Un nume prea putin cunoscut in istoria artei recente. Nu a fost nici pictor, nici sculptor, nici un grafician sau gravor de ......
+ alte recomandari: Carte Artline