Spectacolele au abordat, prin cinci piese de teatru, cateva probleme cu care se confrunta, in momentul de fata, societatea romaneasca. Dupa aplauze si voie buna, finalul a adus in fata publicului trei cazuri disperate, care au demonstrat, inca o data, realitatea cruda si lipsa de interes a autoritatilor.
Emil Bratu, un baiat de 23 de ani, care s-a nascut cu o deficienta in vorbire datorita unei mame alcoolice iresponsabile, se lupta sa mearga la o scoala speciala, unde sa poata invata si vorbi normal. Momentan, locuieste intr-o familie de tarani, in afara Bucurestiului, iar distanta si munca la tara nu-i mai permit sa urmeze cursurile scolii ce
l-ar putea ajuta sa devina un om normal.
Alicia, o fetita de 10 ani, care isi doreste sa aiba o casa unde sa poata locui cu parintii, ei a trebuit sa se mute intr-un centru de plasament, dupa ce in urma unui schimb de locuinte, familia ei a pierdut casa in care stateau.
Familia Pelin a fost evacuata si, desi membrii ei s-au luptat sa gaseasca o locuinta, efortul lor a fost in zadar, intrucat primaria nu-i poate ajuta.
Desi unele persoane gandesc ca Rahova nu este decat "o comunitate saraca de pe la noi, ba chiar inima ce pompeaza jeg si taranie in arterele Bucurestiului", organizatorii evenimentului sustin ca fara sprijinul autoritatilor, viata oamenilor care locuiesc in acest cartier nu poate fi imbunatatita.
Ei spera ca proiectul lor va reprezenta un model pentru alte organizatii care au resurse si care se pot implica in astfel de probleme sociale, pentru ca acesti oameni sa aiba sanse egale cu orice cetatean.