Expozitia, numit "After Hiroshima: Nuclear Imaginaries" comemoreaza implinirea a 60 de ani de la acest eveniment tragic, cand Japonia a fost infranta prin folosirea impotriva sa a unei noi arme de distrugere in masa, cu o putere pana atunci nemaivazuta. Data fatidica, 6 august 1945. De atunci pericolul nuclear a devenit un subiect des intalnit in creatiile artistice, devenind un model cultural de dimensiuni globale, care include naratiuni stiintifico-fantastice care descriu distrugerea nucleara si lumii si refacerea acesteia, prin intermediul benzilor desenate, desenol animate, multimedia, pieselor de teatru, picturii, sculpturii, designului, fotografiei si filmului.
Ordinea simbolica a erei nucleare a trcut recent prin transformari, prin introducerea de noi teme narative ca urmarea a sfarsitului "Razboiului Rece" si a noilor actori pe scena armelor atomice.
Amenintarea globala, potentata de terorism, a motivat noi raspunsuri estetice pentru o cultura a anihilarii, stabilind granita intre fictiune si realitate nucleara in cadrul naratiunilor despre agresivitate si altruism, resemnare si rezistenta, paranoia si speranta. paranoia and paralysis. "After Hiroshima: Nuclear Imaginaries" ofera interpretarile acestei teme vaste facute de artisti niponi precum Kanemaru Kazuia, Mutsumi Tsuda si Keiji Usami si din Anglia : Alexis Hunter, Jacqueline Morreau, Mircea Roman si Tolleck Winner. Toti acesti artisti isi exprima prin diverse forme artistice viziunea asupra fenomentului amenintarii nucleare, prin pictura, sculptura, grafica, colaje, desene.
August 2005