Astfel, mobilierul, accesoriile si corpurile de iluminat din materiale naturale au ajuns sa aiba un aspect la fel de placut ca si articolele clasice de lux. Pentru ca un decor sa se incadreze in stilul eco, materialele folosite trebuie sa fie neaparat naturale: lemn, piatra, sticla, textile din bumbac, in, lana. Intr-o proportie destul de mare, lemnul este materialul dominant. Aceasta este folosit din abundenta, atat pentru realizarea mobilei (mese, scaune, paturi si dulapuri), cat si pentru placarea podelelor si peretilor. De asemenea, lemnul se regaseste si in constructia scarilor, precum si la tamplaria usilor si ferestrelor.
In general, interiaorele amenajate in stil eco sunt aerisite, cu putine piese de mobilier care ies in evidenta prin originalitatea formelor. Se pastreaza cat mai mult din forma materialelor naturale, acestea fiind cat mai putin prelucrate. De exemplu, pot fi folositi pe post de scaun busteni de copaci.
In ceea ce priveste paleta cromatica, vor domina culorile calde, naturale, inspirate din mediul inconjurator, precum maro, crem, cu accente de organge, verde, galben. O contributie importanta la amenajarea unui interior o au si accesoriile. La fel ca si piesele de mobilier, acestea trebuie sa fie realizate din materiale naturale. Natura ne pune la dispozitie o varietate foarte mare de elemente cu ajutorul carora ne putem realiza cele mai frumoase si originale accesorii decorative.
Se pot realiza aranjamente din crengute de copac, din stuf, bambus si flori uscate. Ca elemente decorative putem folosi si vaze din lut, boluri din lemn, cosuri impletite, precum si obiecte de origine marina: scoici, stele de mare, corali. Plantele naturale sunt nelipsite din casele eco. Plantate in vase de lut, din lemn sau din tabla vor insufleti orice interior.
Sursa foto: modernhomeinteriordesign.com
Septembrie 2014
A.I.
editor artline.ro