Culorile profunde, intense, devin uimitor de populare in case si birouri, cu toate ca unii oameni sunt inca putin reticenti in utilizarea lor. Culorile inchise pot fi aplicate chiar si in spatiile mai mici, deoarece in amenajarea unei camere nu este vorba doar despre culori. Este vorba, de asemenea, de ceea ce completeaza culoarea: mobilier, lumini, ferestre, oglinzi si textile. Maro, albastru, purpuriu si stacojiu sunt doar cateva dintre culorile folosite astazi in spatii de locuit de mici dimensiuni. In comparatie cu un spatiu mai mare, unul mai mic poate fi mult mai primitor si calduros, iar unele culori inchise pot accentua acest sentiment de caldura.
Cheia unei amenajari reusite in culori inchise sta in alegerea nuantelor potrivite. De exemplu, daca intr-o incapere, care are parte de multa lumina naturala, alegem sa vopsim un perete in culoarea scorojie, vom obtine un rezultat uimitor. Nu trebuie sa vopsim toata camera in aceeasi culoare. Restul peretilor ii putem vopsi in alb, creand astfel un contrast placut. Culorile inchise nu ar trebui sa fie utilizate doar in camerele principale. Holurile mici si coridoarele, chiar si baile mai putin spatioase pot beneficia de efectele uimitoare ale acestora. Chiar daca aceste spatii nu beneficiaza de lumina naturala, putem schimba total perceptia incaperii cu ajutorul unor corpuri de iluminat.
Daca optam pentru o culoare inchisa la nivelul peretilor, este recomandat sa adaugam intotdeauna mobilier si decoratiuni in culori deschise. Oglinzile joaca de asemenea un rol important in maximizarea spatiului, precum si plantele decorative, care evidentiaza intr-un mod elegant culorile intunecate.
Sursa foto: addodecor.com
Mai 2015
A.I.
editor artline.ro