Inca din cele mai vechi timpuri lemnul si piatra au constituit principalele materiale de constructie. Gasite cu usurinta in mediul inconjurator, aceste materiale naturale au oferit de-a lungul timpului, pe langa rezistenta si durabilitate, o culoare si o textura naturala spatiilor interioare. Piatra nu este un material usor de prelucrat, pentru obtinerea produsului finit se investesc timp si efort. De asemenea, pretul acestui material este in continua crestere, datorita faptului ca, la fel ca toate materialele naturale, piatra este epuizabila.
Astfel, in beneficiul mediului, umanitatea a gasit un inlocuitor al acesteia - piatra decorativa. Astazi, piatra decorativa se afla printre cele mai raspandite tipuri de finisaje folosite de designeri in amenajarile interioare. Acest material este adesea folosit si in placarea exterioara a casei, la garduri si coloane. Fiind o alternativa a produsului provenit din natrura, multi se asteapta ca “replica” sa nu indeplineasca aceleasi calitati, ci sa prezinte o serie de dezavantaje.
Trebuie stiut insa ca produsul artificial, in acest caz piatra decorativa, diferentiaza de cel natural doar la procesul de fabricatie. Toate componentele folosite la realizarea ei fiind suta la suta naturale. Astfel, o parte din calitatile produsului natural se regasesc si la cel artificial. Piatra decorativa prezinta o greutate mult mai mica decat cea naturala, are pretul mult mai scazut, si este disponibila intr-o paleta extrem de variata de texturi si culori.
Placile prezinta durabilitate in timp si rezistenta la socuri, iar montajul lor se face simplu, nefiind necesara o pregatire foarte minutioasa a suprafetelor de placare. De asemenea, nu necesita conditii speciale de ingrijire, poate fi curatata cu orice detergent care nu contine particule abrazive. Piatra decorativa este unul dintre cele mai bune materiale de finisare, care se potriveste perfect in orice stil de design, dand in acelasi timp unicitate interiorului.
Cu ajutorul ei puteti reimprospata cu usurinta o incapere, puteti prelungi vizual camera, sau puteti ascunde imperfectiunile peretilor. Designerii folosesc adesea acest finisaj in interiorele clasice, moderne si minimaliste. Piatra decorativa se combina foarte bine cu mobilierul din lemn ultra-modern, cu tapiterie in orice stil, precum si cu elemente din metal si sticla, sau cu tesaturi simple, ceea ce va permite sa creati foarte usor un interior armonios.
Sursa foto: www.koncepto.ro
25 Iunie 2013
A.I.
editor artline.ro