Imbinarea elementelor moderne cu cele de epoca este interesanta, creativa si eleganta. Insa, si aceasta imbinare necesita un anumit grad de echilibru si proportie. Trebuie ales un stil dominant, fie cel vintage, fie cel modern, iar celalalt stil sa fie folosit pentru a-l accentua pe primul. Daca va domina stilul modern atunci se va folosi un mobilier modern si accente de epoca. In caz contrar, vor domina piesele de mobilier vintage iar decoratiunile vor fi moderne.
Pentru realizarea unui design coerent este nevoie si de elemente de tranzitie care sa reduca decalajul dintre cele doua stiluri. Se folosesc ca elemente unificatoare culoarea, modelul repetitiv, proportiile, liniile si textura. Elementele vintage si cele moderne se vor imbina armonios daca vor pastra aceeasi proportie si aceeasi gama cromatica. De asemenea, trebuie identificata o piesa centrala, in jurul careia sa se construiasca decorul. Aceasta poate fi o canapea vintage, o masuta de cafea moderna sau un fotoliu vechi.
Celelalte elemente pot fi combinate, dar in contrast. Se poate asocia un dulap de epoca cu vase moderne, o noptiera moderna cu o veioza veche sau o canapea vintage cu pernute din materiale moderne. Usile din lemn, parchetul din pin masiv si două scaune din lemn cu design simplu, clasic, vor completa aerul „vintage” al casei. Mai mult decat atat, lemnul sculptat si patinat, liniile curbe si splendoarea candelabrelor de mari dimensiuni vor face ca designul interior modern sa arate frapant si impresionant.
Sursa foto: topkvadrat.ru
Iulie 2014
A.I.
editor artline.ro