inchide

Newsletter

Fii mereu legat de arta.Aboneaza-te la fluxul de stiri despre arta trimise direct pe mail-ul tau de catre artLine.ro
Artline.ro pe FaceBook Artline.ro pe Twitter Multimedia
ro | en
Contact
Upload lucrari

Ambasada Statelor Unite accepta propuneri de proiecte pentru Fondul Ambasadorial pentru Conservarea Obiectivelor Culturale, Editia 2012

0 Comentarii

Ambasada Statelor Unite anunta ca accepta propuneri de proiecte pentru Fondul Ambasadorial pentru Conservarea Obiectivelor Culturale (AFCP), Editia 2012.

Termenul limita de trimitere a proiectelor este 15 decembrie 2011 inclusiv.


Proiectele se vor trimite exclusiv pe e-mail, in engleza, pe adresa alexandrescui@state.gov.

in urma exprimarii interesului dumneavoastra de a solicita fonduri prin AFCP la adresa de e-mail sus-mentionata, vi se vor trimite  informatii mai detaliate, in engleza, pe langa cele de mai jos :


Tinem sa subliniem ca acuratetea si claritatea cu care sunt scrise proiectele si este completat bugetul sunt cruciale in procesul de evaluare. La fel de important este si ca proiectele sa fie scrise intr-o engleza extrem de corecta, de nivel profesionist.


Anul trecut, au fost acordate fonduri incepand cu 10.000 USD pe proiect si depasind 100.000 USD, cu o medie de aproximativ 58.000 USD pe proiect. Proiectul poate fi desfasurat pe parcursul a un an pana la maximum cinci ani, cu transe de buget foarte precise si detaliate pe fiecare an.


Va rugam sa cititi cu maxima atentie conditiile de participare si lista cu cerinte pe baza careia proiectele pot fi aprobate, ca si lista care explica in mod clar ce proiecte NU sunt eligibile, urmand sa fie excluse din start din competitie.


AFCP accepta proiecte prin care se conserva patrimoniul cultural national in urmatoarele trei categorii :


A. SITURI/MONUMENTE CULTURALE – sunt incluse dar nu se limiteaza la cladirile istorice si siturile arheologice


B. OBIECTE SI COLECTII CULTURALE – apartinand unui muzeu, sit, sau institutii similare – pot fi incluse obiecte arheologice si etnografice, picturi, sculpturi, manuscrise, dar si alte necesitati de conservare muzeala generala


C. FORME TRADITIONALE DE EXPRESIE CULTURALA – sunt incluse documentarea si inregistrarile audio-video ale unor forme traditionale de muzica si dans pentru conservarea si eventual diseminarea lor, sau sprijin pentru pregatirea in conservarea artelor si mestesugurilor traditionale in pericol de disparitie.  



CERINTE OBLIGATORII IN INTOCMIREA PROIECTELOR pe capitole :


Scopul proiectului – trebuie sa explice pe scurt obiectivele proiectului si rezultatele dorite.


Descrierea activitatilor de proiect – care explica modul in care solicitantul intentioneaza sa indeplineasca obiectivele si rezultatele ;  care prezinta intr-o ordine logica activitatile propuse si descrie cum aceste activitati contribuie direct la indeplinirea obiectivelor si rezultatelor proiectului.


Programul dupa care se desfasoara proiectul si care identifica etapele majore, cu date de atingere a performantelor propuse.


Declaratia de importanta a proiectului – prin care sa se evidentieze valorile istorice, arhitecturale, artistice sau culturale ale sitului/monumentului, obiectului, colectiei sau formei de expresie traditionala.


Declaratia de urgenta – care indica gravitatea situatiei si prin care se explica de ce proiectul trebuie dus la indeplinire in prezent.


Buget detaliat, demarcat in perioade de buget anuale (2012, 2013, 2014, 2015, 2016) – care sa listeze toate costurile in categorii separate (personal, calatorii – inclusiv diurna - , echipamente, materiale, servicii contractate, alte costuri directe) si care sa indice daca exista fonduri din alte surse.


Informatii despre organizatia solicitanta – inclusiv CV-uri in engleza ale directorului de proiect si participantilor principali la proiect, care demonstreaza ca organizatia solicitanta (Ministerul Culturii, ONG, etc) dispune de experienta si capacitatea de a intreprinde proiecte de conservare a patrimoniului cultural.


Dovada a unei permisiuni oficiale de a incepe proiectul si aprobarea/sprijinul unei autoritati nationale de resort.


Documente care vor fi trimise ca attachment inclusiv cel putin trei imagini digitale de inalta rezolutie sau fisiere audio-video care sa demonstreze natura si starea sitului/monumentului, obiectului/colectiei sau formei de expresie culturala si care sa arate urgenta sau nevoia imperioasa a desfasurarii proiectului respectiv (ziduri in pericol de prabusire, distrugeri de la infiltratiile cu apa, materiale aflate in proces de deteriorare/descompunere etc).


AFCP NU ACCEPTA urmatoarele activitati sau costuri :

Conservarea sau cumpararea de obiecte culturale, colectii sau proprietati imobiliare proprietate privata sau comerciala, inclusiv cele care urmeaza sa fie transferate din domeniu privat sau comercial in domeniu public, sau in  proces de a fi transferate, fara ca acest proces sa fie complet, in momentul trimiterii proiectului.


Conservarea unor obiective naturale (formatiuni fizice, biologice si geologice, colectii paleontologice, habitate ale unor specii de animale si plante amenintate, fosile etc).


Conservarea de ramasite hominide sau umane.


Conservarea de media (ziare, pelicule, programe radio-TV etc).


Conservarea de materiale publicate care pot fi gasite si din alte surse (carti, periodice etc).


Conceperea de programe scolare sau materiale educationale pentru uz scolar


Excavari arheologice sau studii pentru scopuri de cercetare.


Cercetari istorice, cu exceptia cazurilor in care cercetarile sunt justificate si integrate in succesul proiectului propus.


Achizitionarea sau crearea de noi colectii pentru muzee noi sau existente.


Construirea de noi cladiri


Comandarea de noi lucrari de arta sau arhitectura cu scop comemorativ sau de dezvoltare economica.


Crearea sau adaptari moderne dupa forme culturale traditionale – cantece, dansuri, compozitii muzicale, piese de teatru sau alte modalitati de expresie artistica.


Crearea de copii sau re-crearea unor obiecte sau monumente/situri culturale care nu mai exista.


Relocarea unor situri culturale de la locul unde se afla in alt loc.


Scoaterea din tara sub orice motiv a unor obiecte culturale sau elemente din situri culturale.


Digitalizarea unor obiecte culturale sau colectii, cu exceptia cazului in care sunt parte componenta a unui efort de conservare de mai mare anvergura, care sa fie clar definit.


Planuri de conservare si alte studii, cu exceptia cazului in care sunt parte componenta a unui proiect mai amplu care sa implementeze rezultatele studiilor respective.


Crearea de rezerve banesti, de fonduri – fondurile primite prin AFCP trebuie cheltuite in perioada stabilita in proiect aprobat de AFCP  si nu pot fi folosite pentru crearea de rezerve banesti sau cheltuite in alte scopuri, pe parcursul mai multor ani.


Costuri legate de campanii de strangere de fonduri.


Cheltuieli legate de activitatea organizatiei care a depus proiectul, ca de exemplu costurile zilnice – inchiriere de spatiu de birouri, taxe, utilitati si alte costuri cu scop administrativ si de servicii, sau materiale care nu au legatura directa cu activitatile pe care le implica proiectul.


Costuri diverse, cheltuieli neprevazute .


Costuri ale unor lucrari efectuate inainte ca proiectul sa fie aprobat de AFCP.


Calatorii internationale, cu exceptia cazurilor in care sunt justificate si integrate in proiectul propus.


Proiecte individuale cu valoare mai mica de 10.000 USD.


Bonificatii pentru persoane particulare sau entitati comerciale.


Noiembrie 2011

Voteaza


Comentarii 0 comentarii
Scrie comentariu
Introdu mai jos textul de aici
Scrie in casuta de mai sus codul de verificare
Alte articole din:
Noutati
Depeche Mode lanseaza Strange Strange Too pe Blu ray pentru prima oara
Depeche Mode lanseaza Strange/Strange Too pe Blu-ray pentru prima oara

Trupa Depeche Mode va lansa in decembrie o surpriza pentru fani, cele doua colectii de videoclipuri Strange (aparuta initial in 1998) si Strange Too (1990) pentru prima oara pe Blu-ray si DVD. Noul ...

Albumul Atom Heart Mother va fi reeditat intr o editie speciala
Albumul “Atom Heart Mother” va fi reeditat intr-o editie speciala

Lansat in 1970, “ Atom Heart Mother ” a fost albumul de studio cu numarul cinci pentru Pink Floyd, un succes comercial (primul lor disc ce ajungea pe prima pozitie in topurile britanice) ...

Judas Priest va lansa un nou album Invincible Shield
Judas Priest va lansa un nou album: Invincible Shield

Trupa Judas Priest a anuntat un nou album de studio, “ Invincible Shield ”, discul cu numarul 19 din lunga istorie a trupei si primul cu muzica noua de la “ Firepower ”, lansat ...

Un nou single The Rolling Stones Sweet Sounds of Heaven
Un nou single The Rolling Stones: Sweet Sounds of Heaven

Dupa ce a surprins anuntand un nou album, The Rolling Stones le ofera fanilor si o noua piesa, “ Sweet Sounds of Heaven ”, care va fi inclusa pe viitorul disc “ Hackney Diamonds ...

Bodyguardul 2023
Bodyguardul (2023)

O comedie de actiune cu John Cena, Alison Brie si Juan Pablo Raba in rolurile principale Cunoscut pentru aparitiile sale in pelicule pline de actiune si infruntari pe viata si pe moarte, John Cena ...

Cursuri de dans
Cursuri de dans

Cursuri de dans - sala de sport a liceului Gheorghe Lazar (langa parcul Cismigiu) - intrarea in curtea interioara se face prin Schitu Magureanu. Dansuri - Latino liber salsa, merengue, bachata, ...

Chitara folosita de Kurt Cobain in celebrul concert MTV Unplugged s a vandut pentru o suma record
Chitara folosita de Kurt Cobain in celebrul concert MTV Unplugged s-a vandut pentru o suma record

Chitara la care a cantat liderul trupei Nirvana in timpul concertului MTV Unplugged in 1993 (cu doar cinci luni inainte de moartea muzicianului) a fost vanduta recent pentru suma record de 6.010.000 ...

Zgaraie Nori vine la Zilele Orasului Ploiesti 2009

Ploiesti, 28 mai 2009 – Telefoane mobile, masini, internet, fast-food, vacante scumpe, haine branduite, baruri de fite, credite, banci, slujbe anoste. Muncesti zilnic de la 9 la 18 pe un post ...

FESTIVAL AL FILMULUI LATINO AMERICAN
FESTIVAL AL FILMULUI LATINO-AMERICAN

Grupul Misiunilor Latino-americane și Caraibiene în România (GRULAC) și Muzeul Național al Țăranului Român au plăcerea să informeze publicul că în perioada 20 ...

Festivalul Les Films de Cannes Bucarest 14 20 octombrie 2011
Festivalul "Les Films de Cannes à Bucarest", 14-20 octombrie 2011

Festivalul Les Films de Cannes à Bucarest are loc in perioada 14-20 octombrie 2011 la Cinema Studio si Noul Cinematograf al Regizorului Roman, avand atat o selectie de filme romanesti care ...

Mos Ion Roata si Cuza Voda

Intre taranii fruntasi care au luat parte, impreuna cu boierii, cu episcopii si cu mitropolitul tarii la Divanul ad-hoc din Moldova, in 1857, era si mos Ion Roata, om cinstit si cuviincios, cum sunt ...

Primii cautatori de comori cu legitimatie

Doar 100 de oameni au dreptul, oficial, sa caute comori pe teritoriul tarii noastre. Sunt membri ai Asociatiei Cautatorilor de Comori si Tezaure din Romania si au legitimatii care ii feresc de ...

Scoala in Spania
Scoala in Spania

Sistemul educational spaniol include atat scoli nationale cat si institutii de invatamant internationale, care respecta traditiile scolilor din Marea Britanie, Franta, Germania si nu numai, ...

Revista "Cutezatorii" se intoarce

Revista Cutezatorii, publicatie ce a leganat visele adolescentilor din regimul de trista si nostalgica amintire, se intoarce. De data aceasta, in format digital. Este vorba despre site-ul ...

Mircea Miclea si Cristian Adomnitei suparati pe reforma Ecaterinei Andronescu
Mircea Miclea si Cristian Adomnitei, suparati pe reforma Ecaterinei Andronescu

Mircea Miclea, fost ministru al Educatiei, este de parere ca resursele umane si alte segmente care formeaza invatamantul romanesc ar putea sa beneficieze de bani din fonduri europene cu care ...

Newsletter

Fii mereu legat de arta.Aboneaza-te la fluxul de stiri despre arta trimise direct pe mail-ul tau de catre artLine.ro

Va recomandam

The Beatles lanseaza la inceputul lunii noiembrie ultimul cantec:  “Now and Then” The Beatles lanseaza la inceputul lunii noiembrie ultimul cantec: “Now and Then”
“ Now and Then ” va putea fi ascultat in sfarsit in primele zile ale lunii viitoare, cand va fi lansat in format digital, iar ulterior si sub forma unui single dublu, impreuna cu ...
Alte recomandari:
Il Porcellino, una dintre cele mai populare atractii ale Florentei Premiul Nobel pentru Literatura 2023 a fost castigat de scriitorul norvegian Jon Fosse Bruce Springsteen a lansat o noua piesa, “Addicted to Romance”, care va fi inclusa pe coloana sonora a filmului “She Came to Me” Pieptenele pentru mustata care i-a apartinut lui Freddie Mercury s-a vandut cu peste 150 000 de lire + Vezi mai multe

Facebook

Fii prietenul nostru pe Facebook si pastreaza legatura cu lumea artei oriunde te-ai afla.

art-Travel

Muzeul Louis de Funes Muzeul Louis de Funes A fost jandarmul Ludovic Cruchot intr-o serie de filme care s-au bucurat de o incredibila popularitate. L-a jucat pe Harpagon, a fost expertul in gastronomie Charles Duchemin, l-a infruntat pe Fantomas si a jefuit o banca alaturi de intreaga familie, a ... Alte destinatii: Acasa la August Macke Acasa la Cezanne in Aix-en-Provence Mozart la Brno Cea mai mica statuie din Stockholm Lituania, tara cu unul dintre cei mai batrani stejari din lume + Destinatii pe meridiane

teatru, carte, film

Filme. Teatru. Concerte.:
Umbra lui Caravaggio
Umbra lui Caravaggio Viata unuia dintre cei mai controversati, influenti si fascinanti pictori din toate timpurile ajunge pe marile ecrane intr-un film regizat de Michele ......
+ alte recomandari: Filme. Teatru. Concerte.
Carte Artline:
Hotul de arta de Michael Finkel
Hotul de arta de Michael Finkel Stephane Breitwieser. Un nume prea putin cunoscut in istoria artei recente. Nu a fost nici pictor, nici sculptor, nici un grafician sau gravor de ......
+ alte recomandari: Carte Artline