Va fi prezentat spectacolul "Trei surori" de A.P. Cehov, in regia lui Alexandru Dabija. Regizorul marturisea, facand o paralela intre Cehov si Beckett, ca ceea ce l-a preocupat indeobste in transpunerea scenica a piesei a fost tratarea spatiului: "cat mai mult spatiu la Beckett, cat mai putin la Cehov".
"Intre plecarea la Moscova si venirea lui Godot se poate pune semnul egalitatii.", spune regizorul.
"Restul este o problema de spatiu scenic, adica de cati metri patrati ai nevoie pentru a pune in scena demonstratia acestei egalitati. E nevoie doar sa joci succesiv spectacole cu Beckett in spatii din ce in ce mai mari si cu Cehov in spatii din ce in ce mai mici."
"Tot pe baze matematice putem spune ca infinitul lui Beckett este mai mare decat infinitul lui Cehov asa cum, firesc, multimea infinita a numerelor irationale este mai mare decat multimea infinita a numerelor rationale.", isi continua Alexandru Dabija rationamentul.
Si incheie, nu lipsit de umor: "Daca oamenii sunt tampiti, ceea ce este dificil de contestat cu argumente solide, a-ti umple timpul cu tampenii este, pe cale de consecinta, cea mai umana indeletnicire. Am facut aceste spectacole pentru a ma opune activ oricarei idei de progres si competitie in arta. 'Godot' este un divertisment metafizic, iar 'Trei surori' un divertisment psihologic."
Vor mai fi prezentate la Seoul si o serie de 'Dialoguri' inspirate din lirica lui Toma Caragiu, spectacol regizat si interpretat de actrita Carmen Ciorcila.