Daca doriti sa dati mai multa viata si culoarea locuintelor voastre, puteti opta pentru un acvariu in culori vii, cu pesti multicolori. In acelasi timp oferiti incaperii si un decor elegant.
Orice acvariu, indiferent de marime este un adevarat ecosistem. Ceea ce poate parea un borcan de sticla umplut cu apa, este de fapt un intreg univers. Pestii, in diferite culori si marimi, cu nuante de albastru, rosu, galben, pot rezona cu aerul elegant, specific unui living sau zonelor office.
Decorul interior al acvariului depinde de pozitionarea lui in camera. Fie ca veti opta pentru un peisaj discret, care sa dea si mai multa intimitate incaperii, fie ca veti alege o varianta care sa impresioneze prin dimensiune, prin jocul de culori si lumini, se va avea in vedere crearea unui mediu cat mai natural.
Alegerea unui pietris viu colorat, eventual un mix de bilute de sticla in diverse culori pot inlocui clasicele pietre. In petshop-uri puteti gasi nisip si pietris decorativ de acvariu, de unde puteti alege culoarea si granulatia in ton cu nuantele din incapere. Acest substrat permite fixarea plantelor, care la randul lor se gasesc intr-o mare varietate. Culoarea predominanta este verde, dar putem gasi si combinatii de galben si rosu.
La popularea acvariului, unelele reguli sunt esentiale. Pestii se selecteaza dupa principiul "nimeni sa nu manance pe nimeni". Totusi unele cunostinte de acvaristica sunt esentiale, in special daca doriti sa combinati diferite specii de pesti. E bine de stiut ca fiecare categorie are standarde clar referitoare la duritatea apei, temperatura, hrana.
Stilul, forma si marimea unui acvariu ar trebui sa fie in armonie cu aspectul interior al casei, aducand tema eco firendly in decorul camerei si crearea unui mediu armonios si relaxant. Astfel putem avea acvarii centrale, amplasate in mijlocul unei incaperi spatioase, eventual de forma cilindrica.
Acvariul incastrat este destinat in egala masura pasionatilor de acvaristica cat si iubitorilor de design neconventinal. Pentru a da un plus de frumusete amenajarii, acvariul poate substitui peretele despartitor dintre doua camere. Daca doriti o astfel de amenajare trebuie sa va asigurati ca aveti cum sa ascundeti instalatiile electrice conexe necesare functionarii unui astfel de acvariu.
Seara, lumina acvariului poate crea o atmostera intima, transmitand o stare de relaxare, iar spectacolul de dans oferit de pestisorii multicolori poate oferi oaza de liniste la sfarsitul unei zile agitate.
Sursa foto 1,2
A.I.
editor artline.ro