Decorurile si costumele poarta, la randu-le, o amprenta moderna, fiind realizate de marea scenografa de la Opera Romana, Viorica Petrovici, aflata la un al treilea proiect de colaborare cu regizorul Lucian Sabados. Acum 45 de ani, in iunie 1962,la ridicarea de cortina pentru faimoasa montare a piesei D'ale Carnavalului pe care a realizat-o regizorul Valeriu Moisescu, in scena aparea, in rolul lui "Pampon", nimeni altul decat Toma Caragiu. Publicul de astazi are privilegiul de a intalni, de asemenea, o distributie de marca: Mihai Coada (Pampon), Ion Radu Burlan (Iordache), George Francu (Cracanel), Karl Baker (Nae Girimea), Isabela Iacupovici (Mita Baston), Lorena Ciubotaru (Didina Mazu), Adrian Ancuta (Ipistatu), si la debut pe scena ploiesteana - Bogdan Farcas (Catindatu) si Cristi Popa (Necunoscutul).
Succesului regizoral si actoricesc pe care il inregistreaza, de cinci ani, "Noaptea furtunoasa", cu siguranta, intalnirea cu "D-ale Carnavalului" ii va adauga un altul. Fiindca, intr-un fel, spectacolul pare sa fie scris chiar astazi, iar prin intreaga lui montare spectatorul e, in acelasi timp, actor al prezentului care are atat de multe tuse "copiate" din vremea lui Caragiale. Maine, cu incepere de la ora 18,30, va avea loc avanpremiera spectacolului, de asemenea, acesta va fi prezentat publicului marti - 12 noiembrie si vineri - 16 noiembrie.
Luiza RADULESCU PINTILIE
* * *
Dintr-o regretabila greseala, pentru care ne cerem scuze, in numarul de miercuri, 7 noiembrie 2007, in articolul "Actori mari, salarii mici" s-a strecurat o inadvertenta legata de salarizarea actorilor, neprecizandu-se, foarte clar, ca aceasta difera in functie de statutul artistilor: debutanti sau aflati pe trepte superioare de incadrare. Ca urmare, un salariu de 6 milioane de lei vechi, cum a fost mentionat in articolul respectiv, primesc actorii debutanti. Salariile pentru artisti cu vechime si de valoarea actorului Adrian Ancuta - al carui nume a aparut in acelasi articol - ajung pana la 15 milioane de lei vechi net.