Cunoscut ca basistul plin de energie al trupei Red Hot Chili Peppers, Flea s-a impus inca de infiintarea formatiei prin stilul sau neconventional, bucuria de a fi in fata fanilor pe scena si felul in care a reusit de fiecare data sa faca din muzica sa un spectacol. Dar inainte de a deveni Flea, membru fondator al RHCP (si cu siguranta unul dintre cei fara de care trupa nu ar putea sa existe), Michael Peter Balzary era doar un pusti care a trebuit sa accepte divortul parintilor, care a locuit in Australia, New York si Los Angeles, a descoperit muzica jazz si mai tarziu punkul, a intrat in prima trupa si intr-o zi si-a dat seama ca muzica este solutia miraculoasa. Si singura.
Iar in acest volum de memorii Flea isi spune povestea, povestea adevarata, asa cum si-o aduce aminte si cum a trait-o. Scris cu umor, sinceritate si surprinzator talent narativ, este o aventura care il va duce pe cititor din Australia in America si retur, va descoperi primele trupe si proiecte din care a facut parte basistul, cum a invatat sa cante, care i-au fost primele modele si de ce pentru el si astazi muzica jazz este atat de importanta, cum a ajuns sa scrie, sa compuna sau sa joace in peste 20 de filme si seriale. Asa cum este si pe scena, exploziv, inedit si cu siguranta altfel decat alti basisti, Flea este gata sa isi primeasca cititorul ca pe un prieten si sa ii arate totul. Sau cel putin ce isi mai aduce aminte.
Petreceri, multa muzica de tot felul, orase si tari diferite, o familie care se destramase, haos si distractie in anii 70-80, mici infractiuni nascute mai curand din teribilism decat din nevoie, pana la primul om care l-a invatat sa cante la prima sa chitara bass, urmatorul pas fiind Tony Flow and the Miraculously Majestica Masters of Mayhem, un nume ridicol de lung si complicat, mai curand in ton cu moda psihedelica deja trecuta. Insa nu peste mult timp aceasta trupa va fi cunoscut sub numele de Red Hot Chili Peppers – in buna masura pentru concertele anarhice si plin de forta – va scoate un prim album (despre care Flea isi aduce aminte cu regret si chiar cu stanjeneala maturitatii in fata exuberantei de junete) si isi va incepe propria poveste. Pana la stadioane, turnee, exces, succes in topuri, albume care au fost primite cu elogii de critici si cu entuziasm de fani sau dimpotriva, care au marcat un capitol nou din istoria trupei, dar nu au fost cu adevarat intelese decat peste o vreme.
“Acid pentru copii. Memorii” este o poveste vie, amuzanta, uneori socanta, o calatorie intr-o lume in care nu exista liniste si plictiseala, unde in fiecare clipa se intampla cate ceva, unde prietenii vin si dispar pe masura ce li se termina rolul si rostul, unde un nou disc te ajuta peste ani sa intelegi cum ar trebui sa sune acea piesa a trupei tale, in care iti amintesti de la o pagina la alta ceea ce credeai ca ai uitat.
Flea, Acid pentru copii. Memorii, editura Victoria Books, 2021