Pentru a patrunde in universul altor natiuni de pe glob, vizitarea monumentelor istorice nu este intotdeauna singurul deziderat care trebuie indeplinit. Fiecare tara, regiune si oras are gustul sau pe care trebuie sa il cauti pentru a te bucura de el. Venind deseori in combinatii si gusturi indraznete, bauturile dau o pata de culoare perioadei de sedere, indiferent ca v-ati afla aproape de casa sau intr-un loc exotic de la “capatul lumii”. In continuare, va prezentam cateva bauturi unice pe care le-ati putea adauga pe lista prioritatilor intr-o eventuala calatorie memorabila cu prietenii sau familia:
Terremoto – Chile
Terremoto este o bautura populara in Chile, obtinuta din vin alb, fernet (o tarie argentiniana) si inghetata de ananas. Se spune ca pentru a incerca un terremoto cu adevarat special trebuie sa mergi in barul La Piojera din Santiago, Chile.
Guaro – Costa Rica
Guaro este un lichior distilat din trestie de zahar care se serveste impreuna cu o felie de lamaie. Poti incerca acest tip de bautura in toata America Centrala, dar de preferat in Costa Rica unde a devenit bautura nationala. Chiar daca in mod traditional se bea sub forma de shot, guaro poate fi intrebuintat cu succes si in numeroase combinatii.
The Painkiller – Caraibe
Ce poate fi mai delicios decat un pahar de rom negru amestecat cu suc de ananas, crema de nuca de cocos, suc de portocale si nucsoara presarata deasupra? The Painkiller este o bautura extrem de populara astazi in regiunea Caraibelor, in special in Insulele Virgine. Se spune ca bautura a fost servita intaia oara in barul The Soggy Dollar din Jost Van Dyke, o insula din apropiere de Tortola si St. Thomas.
Raki – Turcia
Raki este un lichior neindulcit care are gust puternic de anason. Se obtine din pielea, pulpa si semintele de struguri ramase dupa ce au fost folosite pentru vin. Raki este servit de regula ca aperitiv la masa de dimineata.
Mirto – Sardinia
Mirto este un lichior obtinut din miere, sirop si boabe de Myrtus communis, o planta care creste in zona Marii Mediterane. Sardinia este cel mai potrivit loc in care sa mergi daca doresti sa incerci un pahar autentic de mirto. Asemanator cu grappa, un alt lichior de pe teritoriul Italiei, mirto se serveste dupa cina pentru a inlesni digestia.
Bia Hoi – Vietnam
Bia hoi este numele purtat de berea produsa in Vietnam. Datorita usurintei cu care este obtinuta si a costului redus, bia hoi nu lipseste din aproape nici unul dintre barurile, restaurantele si magazinele vietnameze.
Mama Juana – Republica Dominicana
Mama Juana este o combinatie gustoasa de rom, vin rosu si miere de albine care se serveste sub forma de shot. Bautura a fost consumata in scopuri medicinale si se spune ca are calitati afrodisiace.
Sursa foto 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7
I. C.
editor artline.ro