Debuteaza intr-un rol mic in filmul Gray Lady Down (1977). Nu a devenit o adevarata vedeta pana nu a invins nume mari de actori, cum ar fi Robert Redford, Sylvester Stallone si Clint Eastwood, pentru a deveni expertul in costumul albastru in filmul lui Richard Donner Superman - in 1978. In 1980 apare si Superman II, in 1983 Superman III si in 1987 Superman IV: The Quest for Peace, pentru care a scris scenariul.
La mijlocul anilor `90, Christopher Reeve era inca ocupat cu filmul, televiziunea si teatrul, cand pe neasteptate totul se naruie: in iunie 1995 cade de pe un cal in timpul unui concurs si ramane complet paralizat.
In anul 2004, dupa o indelungata suferinta, se stinge din viata.
Puteti sa revedeti oricand cu placere "Undeva, candva" in care Christopher Reeve gaseste femeia visurilor sale sfidand ireversibilitatea timpului.
Cand pelicula "Somewhere in Time" (Undeva, Candva) a avut premiera, in 1980, criticii nu ii deadeau nici cea mai mica sansa la box office. Filmul era o ecranizare a romanului lui Richard Matheson, "Bid Time Return", fiind povestea unui dramaturg de succes din Chicago, care se confrunta cu puternice crize de depresie (interpretat de Christopher Reeve, care se lansase recent cu Superman). In incercarea de a gasi ceea ce lipsea din viata sa, dramaturgul se intoarce in timp pana in 1912, in cautarea femeii visurilor sale (Hane Seymour, la primul sau rol important). Pentru cinematografie era o perioada in care peliculele realiste si intunecate, precum Raging Bull sau cele dominate de efectele speciale (Alien) tronau in topuri.
Un film romantic, cu un buget redus si fara trucuri regizorale parea destinat din start unui esec clar. Nici macar actorii care interpretau rolurile principale nu au putut face prea mult pentru film, o greva a actorilor impiedicandu-i sa faca macar putina publicitate. Criticii de film au fost mai mult decat duri, calificand pelicula ca o prostie solemna, o poveste plictisitoare sau un proiect inutil. Abia in 1984, la lansarea din Hong Kong, filmul a devenit un succes, primind din partea publicului asiatic aprecierea pe care cu siguranta o merita si ruland pentru mai bine de 18 luni intr-un singur cinematograf.
Cu toate acestea in SUA "Undeva, Candva" a fost ignorat si uitat, cu exceptia unui grup restrans dar foarte loial de admiratori. Acest grup a reusit sa faca mai mult pentru film decat reusisera autorii sai. Printre cei mai mari fani se numara si unul dintre patronii unui post de televiziune prin cablu din Los Angeles, care a cumparat drepturile de difuzare si a inclus de mai multe ori pelicula in grila de programe. "Undeva, canva" a fost astfel vizionat de sute de mii de telespectatori, unii alegand sa il vada de mai multe ori. De la pasiunea unui grup restrans s-a ajuns la un adevarat fenomen, in 1990 fiind infiintat oficial primul fanclub, cu numele de INSITE (International Network of Somewhere in Time Enthusiasts), intr-o traducere aproximativa "Reteaua Internationala a Pasionatilor /Somewhere in Time/." De atunci fan clubul organizeaza impresionante intalniri anuale, care au loc la Grand Hotel din Mackinac Island, Michigan, hotel unde a fost filmata pelicula. Cei peste 800 de fani "inregistrati" se intalneasc pentru a face schimburi de obiecte legate de film, pentru a rejuca scene ale povestii si pentru a mai discuta despre acest film.
Mai mult, se organizeaza seminarii despre mentalitatile si istoria epocii in care se desfasoara povestea, au loc prezentari de moda ale costumelor din acea perioada si bineinteles este revazut filmul. Unul dintre membri are si un record personal, vazand filmul de peste 4000 de ori. Presedinta INSITE, Jo Addie, a jucat un rol de figuratie in pelicula originala, motiv pentru care este privita si astazi cu invidie de ceilalti fani. Alaturi de sotul sau, Addie a intemeiat o adevarata industrie a obiectelor legate de film, realizand in paralel si sase documentare de proportii despre "Undeva, candva" si impactul asupra fanilor.
Pentru membrii INSITE filmul este special pentru ca reprezinta o combinatie ideala intre o poveste de dragoste si eternitatea acesteia, spre deosebire de alte pelicule de atunci si de acum, bazate in principal pe scene violente sau erotice. Dar relatia dintre personajele interpretate de Reeve si Seymour este pentru cei mai multi fani o dovada ca si ei pot gasi iubirea adevarata, indiferent de circumstante.
INSITE a sustinut financiar si montarea stelelor celor doua vedete de pe celebrul Hollywood Walk of Fame. INSITE este mentionat si intr-un documentar prezent pe editia aniversara pe DVD a filmului.