Fundatia Calea Victoriei organizeaza din, 14 ianuarie, ora 11.00, atelierul 101 autori romani de citit intr-o viata, sustinut de charismaticul jurnalist si scriitor Eugen Istodor.
Eugen Istodor este unul dintre cei mai talenentati scriitori romani din tanara generatie. In prezent este reporter saptamanal la Catavencii. Pe parcursul dezvoltarii sale profesionale a colaborat cu diferite radiouri si televiziuni, fiind realizator de programe, moderator, editor sau reporter.
Atelierul se desfasoara in 10 intilniri interactive, cu cartile pe masa. Acesta este structurat pe domenii si genuri literare. De la cronicari si Cantemir pina la Agopian si Filip Florian. De la Budai Deleanu la Rebreanu. De la Creanga la Brumaru. De la Caragiale, Ionesco la Visniec. De la poetii Vacaresti la Ioan Es Pop. De la Balcescu la Boia.
Sursa foto: websiteul Fundatiei Calea Victoriei
D.T
editor artline.ro
10 ianaurie 2012
Thomas
CristianVăd că iarăși s-au adus een discuție tabelele HTML și CSS-ul, așa că haideți să lămurim bteara. HTML este pentru conținutul propriu-zis al paginii (text, imagini, etc.), iar CSS-ul pentru prezentarea (aspectul) paginii. Unul din scopurile (idealiste) din spatele acestei separări este acela de a crea un web semantic. De exemplu ne interesează een special faptul că o bucată de text este accentuată și mai puțin modul een care se realizează acest lucru: prin scris italic, eengroșat sau cu roșu.Revenind acum la designul tabelar, el nu este o problemă een sine, dar din păcate singura modalitate (naturală, evidentă) de a-l realiza este prin tag-ul table. Numai că scopul acestui tag este de a reprezenta date de tip tabelar, temperaturile de eenghețare ale diverselor substanțe de exemplu, și nu de a descrie aspectul paginii. Rolul său este strict semantic și nu estetic. De asta nu e bine să se utilizeze table și se preferă CSS cu tag-ul div chit că e mai puțin intuitiv de lucrat așa. ar trebui eensă să rezolve această problemă prin introducerea unor facilități pentru crearea de pagini cu aspect tabelar.Sper că am reușit să mai lămuresc puțin lumea een privința asta. Spun asta pentru că nici eu nu eențelegeam la eenceput de ce se utilizează div een loc de table. Tot ce știam era că așa e recomandat, pe2nă ce2nd m-a lămurit șefa cum stau lucrurile :-)