Contează notele din
facultate şi abilităţile practice
Câştigătorii vor fi desemnaţi în baza activităţii curriculare şi extracurriculare prezentată în formularul de aplicare, ce reprezintă jumătate din punctajul final. De asemenea, candidaţii la titlul de „Studentul Anului” trebuie să întocmească un proiect în domeniul pe care îl reprezintă.
Cinci teme de gândire
În arhitectură, studentul trebuie să realizeze un proiect cu titlul „Locuinţa de urgenţă pentru o familie”, care să poată fi produsă rapid, ieftin, industrializată în mai multe locuri din ţară, stocată în rezervele statului şi livrată practic instantaneu acolo unde situaţia o impune. Locuinţa trebuie să asigure cel puţin condiţii minimale de adăpost, igienă personală, intimitate şi cel puţin „un rudiment de confort”. Vor fi apreciate ingeniozitatea „casei” propuse, uşurinţa de producţie, de stocare şi refolosirea ei.
Candidaţii secţiunii economie, trebuie să întocmească un eseu în care să răspundă la întrebarea „Care sunt serviciile, produsele şi abordarea la care se aşteaptă clienţii de la banca lor?”.
La medicină trebuie să realizeze o lucrare cu titlul „Infecţiile intraspitaliceşti în România”, iar în IT studenţii trebuie să creeze o aplicaţie care să se integreze cu Windows Explorer şi care să asigure protejarea informaţiilor prin criptare.
Cei de la Jurnalism trebuie să scrie un articol cu tema „Studiile în străinătate: de ce-aş pleca, de ce (nu) m-aş întoarce...” şi un editorial cu subiectul: „Cum aş vrea să arate România peste 30 de ani”.
Înscrierea se face
pe Internet
Participanţii se pot înscrie doar on line, pe www. studentulanului.ro, până la data de 18 noiembrie, ora 0.00.
Jurizarea preliminară şi selecţia câştigătorilor are loc în perioada 20 noiembrie – 3 decembrie 2007, iar data decernării premiilor este 13 decembrie.