Adevarul e, totusi, ca pe afisul montarii recente a lui Sorin Militaru ar fi stat mai bine o avertizare de genul "Interzis publicului sub 60 de ani", caci viata sexuala e mai mult de pensionari, iar unul dintre cele mai vii personaje de pe scena e veteranul septuagenar Constantin Dinulescu.
Sa ne amintim (piesa a fost si publicata): povestea se petrece intr-un "sex shop" si-i are drept eroi pe Dorina (Tania Popa - foto stanga), vanzatoare in respectivul "stabiliment", dar un adevarat stalp de moralitate, pe patronul Aurelian (Biris), tatal copilului din flori al Dorinei, bodyguardul Marcel (Badale), un client (Bichir) care se-ndragosteste de Dorina si vine la "sex shop" doar ca sa-i aduca flori, si nostalgicul tata al fetei (Dinulescu), plus un cuplu vesel (Oprea-Garbovan), producator de drame.
La origine, piesa e o comedie cu ceva iz romantic care incepe promitator si se termina cam abrupt, si ar fi avut nevoie de lucru dramaturgic serios la scena, ceea ce in spectacol nu pare sa se fi intamplat. Cele cateva aparitii savuroase (mai ales ale unui Constantin Dinulescu emotionant in ingrijorarea lui patern-morala, dar Badale si Bichir sunt la randu-le interesanti, iar Oprea reia un brio un tip uman - smecherul manelist si nesimtit - pe care-l stapaneste de mult) li se datoreaza actorilor, nu constructiei regizorale, care insista artificial pe o adancime dramatica inexistenta, pur si simplu, in text. Muzica grava si inserturile onirice sunt si ceea ce lungeste spectacolul, il segmenteaza si dilueaza. De la bun inceput, plasarea actiunii intr-un "sex shop" nu e altceva decat o gaselnita (plus metafora sufletului pur care-si pastreaza inocenta in medii corupte), si asa ramane - in ciuda decorului Alinei Herescu, ce stilizeaza o serie intreaga de obiecte erotice. Nici in spectacol, potentialul teatral ale unui astfel de spatiu nu e exploatat, asta, daca nu dam crezare simbolisticii echivaland Romania cu un imens "sex shop", aceasta supraincarcare metaforica artificiala fiind, de fapt, problema majora a "Vietii mele sexuale".
Fiindca adevarul e ca piesa lui Cornel George Popa are aceleasi calitati - stiinta replicii si simt comic - si aceleasi defecte - lipsa unei structuri, a situatiilor bine definite si a mizei - ca majoritatea textelor de teatru scrise la noi. Si in nici un caz un spectacol in care nu se lucreaza deloc pe text nu e neaparat (desi un bun inceput) un serviciu adus dramaturgiei romanesti contemporane.
Teatrul National Bucuresti (Sala Amfiteatru) * "Viata mea sexuala" de Cornel George Popa * Regia: Sorin Militaru * Scenografia: Alina Herescu * Muzica: Vlaicu Golcea * Coregrafia: Tunde Baczo * Cu: Tania Popa, Silviu Biris, Daniel Badale, Vitalie Bichir, Constantin Dinulescu, Razvan Oprea, Maria Garbovan, Tunde Baczo, Istvan Teglas. Spectacol interzis publicului sub 16 ani. Urmatoarele reprezentatii: miercuri, 7 martie, joi, 8 martie, ora 19.00