In perioada 27 februarie – 2 martie 2014, Muzeul Taranului Roman invita publicul ca in fiecare an la “Targul martisorului”, in sala Acvariu ( holul de intrare – sala Horia Bernea), se arata pe site-ul oficial al institutiei.
De cativa ani Targul martisorului nu mai face parte din categoria targurilor mici, specializate, dat fiind ca in tot acest timp, am primit la fiecare noua editie, peste 500 de solicitari de participare. Intrat in obisnuinta publicului bucurestean, Targul martisorului a oferit publicului, prin criteriile de selectie care au vizat valoarea obiectului handmade si inovatia, un grad de creativitate care a situat participantii in sfera artistica si a unui mestesug capabil sa fie reinnoit cu noi valente si sa comunice cu expresivitate, imaginatie, simt al umorului, o buna stapinire a materiilor cu care sunt create.
Anul acesta s-a optat pentru o organizare pe baza invitatiei nominale, pentru a avea o participare eficienta sub raportul locurilor disponibile si a unei prestatii civilizate racordate la statutul unei institutii culturale. Lista invitatilor va fi afisata pe site-ul MNTR impreuna cu informatiile despre participare.
Muzeul Taranului Roman invita gratuit la targ (in limita spatiului disponibil pentru acestea), scolile, fundatiile, asociatiile, organizatiile care au ca activitate actiuni cu caracter umanitar si sprijin pentru categorii defavorizate.
Oferta gastronomica a targului
De peste 5 ani targul Martisorului este insotit si de o oferta gastronomica a unor mici producatori, cu produse ce sunt mai aproape de conceptul de bucatarie naturala, chiar daca zona reprezentata este rurala sau urbana: kürtős kalács - Mures, turta dulce - Harghita si Arges, prajiturele de casa si alte produse de patiserie - Alexandria, Baia Mare si Buzau, suc de mere 100 % natural de Malancrav, miere, dulceturi – Ilfov
Februarie 2014