Oare arta reflecta viata? Daca vreti sa aflati raspunsul la aceasta intrebare, sunteti invitati miercuri, 9 mai, orele 18.30 la Teatrul Odeon, in foaierul Salii Studio, la vernisajul unei expozitii unice pentru publicul bucurestean, intitulata “Sculptura versus film".
DanaArt Gallery, in colaborare cu Galeria Odeon, au deosebita placere sa prezinte in cadrul acestei expozitii lucrari ale artistilor Ioana Angelescu (prostetica) si Cristian Crestincov (sculptura), care releva o gama colorata si expresiva de elemente comune regasite in sculptura, teatru si film.
"In conformitate cu angajamentul nostru, de a crea conexiuni prin arta, punem la dispozitie mijloacele prin care artistii sa interactioneze cu publicul lor, cu cei care iubesc arta si vor sa fie mai aproape de ea. Suntem bucurosi sa lansam expozitia Sculptura versus film in aceasta incursiune artistica demna de o vasta audienta", declara Dana Zbarcea, Directorul General al DanaArt Gallery.
Vizitatorii pot descoperi abilitatile si procedeele implicate in "aducerea la viata" a unei creaturi de la stadiul de idee, schita pana la forma finala "din culise". Vernisajul scoate la iveala modul in care personajele au fost concepute si realizate pentru lumina reflectoarelor.
Ioana Angelescu
Specialist in machiaj de film profesional cu o experienta de peste 37 de ani in arta frumosului. A realizat prostetica pentru efectele speciale din numeroase proiecte de teatru si film romanesc si international: Taboo (Max Makowski), Occident (regia Cristian Mungiu), Pumpinkhead: Ashes to Ashes (regizor Jake West) 4 luni, 3 saptamani si 2 zile (regia Cristian Mungiu), Faust (regia Silviu Purcarete) etc.
Cristian Crestincov
Artist plastic de origine basarabean, stabilit in Romania din 1998, si-a exprimat talentul artistic la varsta de 7 ani. A urmat scoala Primara de Arte Plastice si Decorative "susev" – Chisinau, dupa care s-a transferat la Liceul de Arte Plastice "Nicolae Tonitza". Pasiunea pentru sculptura l-a determinat sa aprofundeze studiile in cadrul Universitatii Nationale de Arte Plastice din Bucuresti – sectia Sculptura.
In paralel cu studiul, inca din bancile liceulului practica sculptura in atelierul maestrului Anton Ratiu, fiind preocupat mereu sa-si depaseasca limitele creatiei. Intre anii 2006 -2012 a participat la creatia si restaurarea grupurilor statuare, monumentelor, cladirilor istorice din Romania si strainatate printre care se numara: "Fantana Miorita, fantana "American Village", Patriarhia Romana - Palatul Patriarhal" si diverse proiecte particulare. Lucrarile artistului au fost expuse la renumite case de licitatii din capitala ca Artmark, Monavissa, Gold Art, precum si la numeroase expozitii la Teatrul National Bucuresti, Gradina OAR, Dana Art Gallery, Elit Prof Art Gallery.
Stilul abordat de Cristian isi are radacinile pe de o parte din fenomenele ale naturii, vegetatia, vietuitoare subacvatice si terestre, fosile, iar pe de alta parte din cultura egipteana si arta etrusca.
8 Mai 2012