Expozitia "Miresele lui Frankenstein", deschisa la Muzeul de Arta din San Jose ofera o sansa de exprimare artistilor neconventionali. De fapt, in cadrul acesteia sunt expuse experimentele unei noi generatii de artiste, care lucreaza cu imagine, electronica, roboti, internet, jocuri video si animatie, precum si alte elemente media digitale sau traditionale, pentru animarea unor creatii ce sunt in egala masura si creaturi, dar artificiale. Nu mai putin de 15 artisti plastici, mai precis 15 femei, au ales sa expuna in cadrul expozitiei. Aici, "miresele lui Frankenstein" sunt chiar artistele. In calitatea lor simbolica de consoarte ale personajului fantastic creat de Mary Shelley, obiectivul lor este creatia unor dubluri din metal si multimedia, care sa le reprezinte, atat ca persoane, cat mai ales ca sentimente si emotii. Aceste creaturi artificiale exprima aceeasi dorinta de redefinire si reconfigurare a elementului natural care l-a motivat si pe dr Frankenstein. "Miresele lui Frankenstein" sunt hibrizi bizari, la care nici doctorul, nici autoarea Mary Shelley nu s-au gandit vreodata: amestec de animal si vegetal, organic si anorganic, inteligenta artificiala si mecanisme moarte.
Operele incearca sa explice si sa exemplifice lumea in care traim astazi, unde tehnologiile in domeniul medical, digital, biologic tind sa distruga distinctiile vechi de cand lumea intre ce este "viu" si ce este "neinsufletit".
Creatile expuse intriga, pun intrebari si amuza, trezesc temeri privind interactiunea intre om si masina, pun la indoiala toate certitudinile privind lumea in care traim. Ele si creatoarele lor se adreseaza in principal potentialului nostru pentru transformare si incertitudine, sens si semnificat, identitate si perceptie a spatiului din jurul nostru, totul prin corelarea intre viu si tehnologia de astazi. Expozitia este deschisa in perioada 31 iulie - 30 octombrie 2005.