De fapt, Mumble vorbeste despre lumea lui cea inghetata, unde traiesc pinguinii imperiali.
La prima vedere, o lume ca oricare alta, pe care regizorul si scenaristul George Miller a scos-o din cutiuta muzicala ca sa distreze spectatorii adulti si sa-i incante pe copii. Amuzamentul nu lipseste, ba chiar Ramon (Robin Williams), pinguinul cel pitic cu cei trei amici ai sai, care nu se mai desprind de Mumble, isi servesc replicile glumete in cascada.
Miller face un film angajat, iar pinguinii lui nu sunt complet umanizati, asa cum si-a obisnuit Hollywoodul spectatorii. "Happy Feet" poate sa mearga, prin animatie, acolo unde documentarele n-au cum sa patrunda.
Eroul aduce oamenii
Cu mesaj implicit, si nu explicit, filmul urmareste firul povestii lui Mumble (Elijah Wood). Acesta s-a nascut cu un handicap: n-are voce. In realitate, toti pinguinii imperial au "caraitul" lor distinct, devenit "cantecul inimii" pe ecran.
Pe regizor l-a impresionat "modul in care supravietuiesc la capatul lumii, strangandu-se unii in altii pentru a se feri de cald, cantand pentru a-si gasi perechea". Asa ca l-a adus pe ecrane pe Mumble, care nu poate decat sa danseze atunci cand se simte fericit.
Diferit de ceilalti, exclus pana la urma pentru ca batranii pinguini cred ca el a stricat ordinea lumii si asta a produs foametea, eroul ajunge la o solutie inedita, asa cum s-a obisnuit din copilarie. Pleaca la "extraterestrii", de care auzise de la o pasare, sa vada ce se intampla.
Ajunsi in Antarctica pe urmele lui, oamenii vad ca toti pinguinii au inceput sa danseze si inteleg, cumva, mesajul lor. Pentru ca filmul totusi este o poveste animata si trebuie, nu-i asa, sa aiba un final fericit. Click aici pentru a vedea secvente din film. (Trailer)
Catalina George