Un mare colorist, de o originalitate evidentă, Paul Antonescu simbolizează, în cele 70 de lucrări expuse, perfecţiunea şi frumuseţea senzuală a naturii, descoperite în contrastul luminii şi culorilor sudului Europei, "cu speranţa de a dărui privitorului o parte din energia pozitivă şi bucuria sa de viaţă".
În 30 de ani de creaţie artistică, Paul Antonescu a dezvoltat un stil simbolist original şi ezoteric, unde forţa culorilor vii se materializează în creaturi de vis, pline de erotism, într-o lume ideală imaginară, plină de energie pozitivă şi bucurie de viaţă.
"Încerc să pictez o lume minunată, aşa cum mi-o imaginez, în care toate culorile sunt primare, pure si intense, ca nişte oglinzi reflectând doar iubirea şi sinceritatea. Dacă privind tablourile mele resimţiţi măcar o mică parte din energia speranţei mele când întind aceste culori pe pânză, atunci mi-am atins scopul şi mă faceţi fericit", a declarat pentru ROMPRES pictorul.
Încadrându-l în ceea ce a numit ''un neo-pop-art'', criticul de artă George Mihalache a remarcat, la vernisaj, "apropierea picturii lui Antonescu de arta vitraliilor, prin întărirea cu negru a contururilor culorii".
Născut în anul 1951, la Bucureşti, autodidact şi pasionat, artistul a fost atras devreme de forţa şi influenţa culorilor asupra spiritului. Picturile sale pline de speranţă, de culori intense, contrastează cu dezolarea anilor '70 din România.
În 1980 se stabileşte în Elveţia, la Zürich şi apoi la Geneva, unde îl regăsim ca absolvent al Şcolii Superioare de Arte Plastice.
Artistul a călătorit mult în SUA, unde a fost influenţat, în anii '80, de ezoterismul artei californiene, perfecţionându-şi stilul dar rămânând fidel simbolurilor cu forme ideale şi culorilor energice pozitive.
Expozant în numeroase galerii din lume (România, Elveţia, Italia, Franţa, Bulgaria, Grecia şi SUA), Paul Antonescu trăieşte pe Coasta de Azur, unde are atelierul şi galeria sa proprie în St. Paul de Vence, "Meca plasticienilor francezi", bucurându-se de claritatea impresionistă a luminii şi de încărcătura spirituală a acestui loc istoric.
Colecţionari din multe ţări apreciază armonia culorilor şi a compoziţiei tablourilor, imaginaţia şi fineţea desenului, stilul său coerent şi unic.
Expoziţia de la Galeria Artelor va fi deschisă până pe data de 28 iunie.