Lansarea publicatiei a avut loc joi la Muzeul de Etnografie si Arta Populara din Tulcea, actiunea facand parte din proiectul "Dobrogea - zona de convietuire etnica", derulat in perioada aprilie-octombrie 2007 cu sprijinul financiar al Fondului Cultural National.
Revista cuprinde articole semnate de oameni obisnuiti din opt localitati din mediul rural din judetele Tulcea si Constanta, materialele prezentand aspecte din viata traditionala a diferitelor comunitati din Dobrogea. "Acesta este un demers cultural inedit a carui necesitate a aparut in urma cu aproape trei ani, atunci cand specialistii ICEM, lucrand la realizarea unui proiect pentru comunitatile din mediul rural, au constatat ca foarte multe localitati nu au nici un material de prezentare pentru firmele care doresc sa investeasca", a declarat managerul acestui proiect, Paul Tocanie.
El a mai spus ca urmatorul numar al publicatiei "Impreuna" va aparea la finele primei luni a anului viitor, in cadrul acestui proiect urmand sa fie realizat si un web-site cu informatii despre etniile din Dobrogea.
Proiectul "Dobrogea - zona de convietuire etnica" a beneficiat de o finantare de 35.000 de lei, obiectivele acestuia fiind identificarea si reinvierea unor traditii specifice unor localitati multietnice din Dobrogea, precum si cresterea numarului de instrumente de promovare a valorilor culturale specifice acestora.
In cadrul aceluiasi proiect au fost deja tiparite 8.000 de pliante de promovare pentru localitatile implicate in program, Greci, Slava Cercheza, Murighiol, Izvoarele, din judetul Tulcea, si Fantana Mare, Mihail Kogalniceanu, Ghindarest, Topraisar, din judetul Constanta.