Pelicula prezinta activitatea sectiei romane a postului de radio "Europa Libera" in perioada anilor '70 - '80,
Potrivit jurnalistului Nestor Rates, perioada aratata in filmul despre propaganda si terorism in timpul razboiului rece a reprezentat un fenomen, iar echipa romaneasca de la Munchen avea "un succes uluitor".
"Cand ne-am intors in Romania dupa 1990 am avut dovezi ca o tara intreaga asculta in acei ani ai razboiului rece un post de radio, ceea ce era un fenomen, iar filmul, pe care l-am vazut de trei ori, incearca sa patrunda acest fenomen cu mijloacele respective", a spus el.
Scriitorul Andrei Oisteanu este de parere ca acest film ar fi trebuit facut inca la inceputul anilor '90, pentru ca ar fi avut un ecou mai puternic si a apreciat ca valul de tineri documentaristi romani din care face parte si autorul filmului trebuie sa-si aiba locul alaturi de generatia de regizori de lungmetraj, recunoscuta international.
Printre protagonistii documentarului se numara Monica Lovinescu, Neculai Constantin Munteanu, Emil Hureazeanu, Nestor Rates, Doina Cornea, Ilie Merce, ofiter de securitate si actualmente parlamentar "in opozitie", Ilich Ramirez-Sanchez, cunoscut sub numele de Carlos "Sacalul", aflat in inchisoare pe viata in strainatate.
Documentarul "Razboi pe calea undelor" a fost prezentat la festivalurile de la Sibiu, Leipzig si Amsterdam.