Devenit capitala a Romaniei in urma cu un secol si jumatate in urma, Bucurestiul a fost, de-a lungul timpului, un oras modern, un oras al contrastelor si punctul de reper al Romaniei.
Imbunatatiri substantiale ale orasului au fost realizate in perioada 1863-1865, cand prim-ministru al Romaniei a fost Mihail Kogalniceanu.
Se incepe amenajarea Gradinii Botanice si printre altele, iau fiinta gimnaziile „Gheorghe Lazar” si „Matei Basarab”, precum si Universitatea si Scoala Nationala de Arte Frumoase.
Pana la Primul Razboi Mondial, in Bucuresti, apar bulevarde si cartiere noi, parcuri, constructii impresionante si monumente, in care elemente ale arhitecturii pariziene se imbina armonios cu stilul neoromanesc, metropola situata la raspantia dintre Orient si Occident primind, pe buna dreptate, numele de „Micul Paris al Balcanilor”.
Cu ocazia aniversarii a 150 de ani de la sedinta din ianuarie 1862 cand Bucurestiul a devenit capitala a Principatelor Unite sub conducerea lui Alexandru Ioan Cuza, Romfilatelia va introduce in circulatie emisiunea de marci postale „150 de ani – Bucuresti, capitala Romaniei”.
Emisiunea este alcatuita dintr-o singura marca postala, avand valoarea nominala de 14,50 lei si ilustrand Palatul Sutu, actualmente Muzeul Municipiului Bucuresti. Alaturi de timbru, emisiunea mai contine si o colita dantelata, un plic prima zi si un carton filatelic.
Incepand de maine, 3 februarie, emisiunea de marci postale „150 de ani – Bucuresti, capitala Romaniei”, va putea fi achizitionata de la toate magazinele Romfilatelia din Bucuresti si din tara.
A. A.
editor artline.ro
2 februarie 2012