Filmul cineastei urmareste rutina cotidiana aunor personaje marginalizate
Documentarul Nu te supara, dar..., regizat de Adina Pintilie, a figurat in perioada 29 octombrie-4 noiembrie in competitia internationala a Festivalului de Film Documentar de la Leipzig - DOK Leipzig 2007, a doua ca importanta de pe vechiul continent, dupa IDFA Amsterdam. Filmului Adinei Pintilie ii tineau companie in aceasta categorie alte 21 de documentare din intreaga lume. Pelicula a fost proiectata de doua ori in cadrul evenimentului. Iar duminica i-a revenit premiul cel mare al festivalului, adica Trofeul Golden Dove si cei 10.000 de euro aferenti.
Juriul, format din regizorii Octavio Cortázar, Anat Even, Victor Kossakovsky, Klaus Wildenhahn si din reprezentanta Festivalului Full Frame, Durham, Nancy Burski, si-a motivat astfel alegerea: Putem sa ne recunoastem, pe noi si pe vietile noastre, in repetitiile acestor oameni. In doar opt zile, Adina Pintilie a reusit sa gaseasca speranta acolo unde nu exista nici urma de asa ceva. Alaturi de regizoare, din echipa care a realizat acest mediumetraj documentar au facut parte Sorin Gociu (imagine) si Ligia Smarandache de la TVR Cluj (montaj/sunet).
Mediumetrajul a figurat si in selectia oficiala a Festivalului de la Locarno, a celui de la Montpellier, Namur, Varsovia, Trieste si a TIFF-ului. Filmul a fost realizat in cadrul Aristoteles Workshop, Sibiu, 2006 - atelier de formare in practica si teoria filmului documentar, care are ca scop sprijinirea unei noi generatii de cineasti din Europa Centrala si de Est. Aristoteles Workshop a fost realizat cu sprijinul canalului cultural franco-german Arte, al Televiziunii Romane, al Centrului National al Cinematografiei, Ambasadei Frantei si al Primariei Sibiu.
Filmul Nu te supara, dar... urmareste existenta unei comunitati marginale, de exclusi, dupa cum afirma Pintilie, care, desi considerata nula din punctul de vedere al utilitatii sociale, poseda o valoare umana profunda, nealterata. Personajele lui Pintilie sint Ignat, un sexagenar suferind de sindromul Down, oligofrenii Abel (37 de ani) si Laszlo (35 de ani), si schizofrenii Ocsy - care, la 51 de ani, curata in fiecare dimineata treptele bisericii si vorbeste cu Dumnezeu - si Alexandru (48 de ani), ale carui inventii ii vor aduce Premiul Nobel.