prezentat la Teatrul Carlo Goldoni din Venetia
Muzica: Paul Ilea
Cu: Gigi Caciuleanu, Paul Ilea, Ana Visan si Razvan Stoian
Asistent coregrafie: Lelia Marcu-Vladu
Duminica, 29 mai 2016, la ora 20:30, pe scena Teatrului Carlo Goldoni din Venetia, va avea loc spectacolul «Un minut de dans sau ... UF!» sustinut decompania de dans «Gigi Caciuleanu Romania Dance Company». Prima reprezentatie a turneului european a prestigioasei companii romanesti va avea loc vineri, 27 mai 2016, la ora 21:00, pe scena Teatrului Parioli «Peppino De Filippo» din Roma, alte proiecte de promovare a creatiei artistului Gigi Caciuleanu fiind programate sa aiba loc in toamna acestui an in sali de renume ca Sadler's Wells (Londra), Bozar (Bruxelles) si Centrul Pompidou(Paris).
Spectacolul este organizat in colaborare cu: Institutul Cultural Român, Gigi Caciuleanu Romania Dance Company, Fundatia Art Production, Teatrul Carlo Goldoni din Venetia si Solèart Management.
«Montarea piesei coregrafice este aproape terminata. Nu lipseste decât un minut de dans, inainte de partea finala. Acest minut de dans, coregraful il va re-inventa, la fiecare spectacol, in prezenta publicului. Iar protagonistii, compozitorul muzicii si cuplul de dansatori, vor trebui sa faca fata, sa se adapteze in stare de urgenta, fanteziei sale de moment trebuind sa memorizeze partitura coregrafica si bineinteles cea muzicala, inventate ambele in ultima clipa, s-o integreze si s-o interpreteze, cât se poate de bine. Pentru a putea prezenta imediat publicului piesa in forma sa finala. La fiecare reprezentatie, coregraful si compozitorul vor fi nevoiti sa-si puna picioarele in apa rece pentru a produce de fiecare data, in prezenta publicului, complet altceva. Muzica ii apartine omului orchestra Paul Ilea (SENSOR/KULT STUDIO) caruia coregraful i-a cerut sa plece de la temele cele mai cunoscute si populare ale colegului sau intru muzica si trasnai: Wolfgang Amadeus Mozart. Dar sa le dezvolte apoi in felul sau cu cât mai multa dragastoasa ireverenta. Intreg spectacolul este conceput de fapt in jurul complicatului si deseori nebunului proces creator necesar pentru a obtine chiar si un singur minut de dans. Datorita acestei improvizatii de fiecare seara, pentru a crea un minut de dans, spectacolele vor deveni cât se poate de diferite unul de celalalt. Si, prin urmare, fiecare spectacol va fi unic. O re-creatie de fiecare seara, pentru spectator ... Chinurile creatiei pentru artisti! Uf!!!» - Gigi Caciuleanu.
Gigi Caciuleanu - dansator, coregraf, profesor a descoperit dansul contemporan de avangarda la varsta de 14 ani, sub indrumarea lui Miriam Raducanu. A participat alaturi de aceasta la celebrele «Nocturne 9 1/2» de la Bucuresti. Si-a completat studiile de dans academic si coregrafie la Teatrul Bolshoi din Moscova. A fost solist al Operei Române din Bucuresti, unde a dansat roluri din repertoriu, dar tot pe scena Operei Române au fost create roluri speciale pentru el: «Zidul» si «Mandarinul miraculos» de Oleg Danovski, «Amorul doctor» si «Un american la Paris» de Tilde Urseanu etc.
A câstigat de-a lungul carierei importante premii de coregrafie (Bulgaria, Germania, Franta, Chile, Italia, Romania). Danseaza cu Ruxandra Racovitza (partenera sa de o viata), Maina Gielgud, Yvette Chauviré, Svetlana Beriozova, Anton Dolin, Reda Sheta, Adam Luders, Jean-Pierre Franchetti, Peggy Lyman, Patrick Dupond, Viktor Rona, Jean-Christophe Paré, Jean Guizerix, Wilfride Piollet, Sandra Giacosa, Brigitte Lefevre, Michael Denard, Louise Bédard, Ghislaine Thesmar etc.
A creat mai multe companii de dans (de exemplu Nancy, apoi propria companie la Paris), fiind unul dintre membrii fondatori ai Consiliului International de Dans al UNESCO si initiatorul festivalului de dans stradal «Dansul la Aix». Coregrafiile sale au intrat in repertoriul operelor din Paris, Lyon, Avignon, Hamburg, Roma, Cardiff, Wuppertaler Tanztheater, Teatrului La Fenice din Venetia, Teatrului Municipal din Sao Paolo, Teatrului «Oleg Danovski» din Constanta etc. Continua sa predea tehnica sa specifica si sa transmita stilul sau original de dans contemporan sub forma de ateliere si master-class in cadrul unor institutii de prestigiu precum: Conservatorul National Superior La Villette, l'École de l'Opéra de Paris, Conservatoarele Nationale franceze (Boulogne-Billancourt, Annecy, Chambéry, Rennes etc.). Este Profesor Honoris Causa al Universitatii de Arta din Târgu Mures. Este autorul volumelor: «Cartea Junglei X» (Teatrul «Ariel» din Târgu Mures, 2002), «Vant. Volume. Vectori» (Curtea Veche, 2008), «Grafologie pentru Simfonia fantastica» (Editura Liternet). Este decorat cu Ordinul Artelor si Literelor in grad de Cavaler (Franta) si Steaua României in grad de Cavaler.
Mai 2016