In cadrul colectiei „Biblioteca Polirom”, in traducerea Ceraselei Barbone, a aparut volumul „Pink Floyd in rosu” de Michele Mari, roman experimental dedicat legendarei trupe.
„Roman de fictiune sprijinit de o documentare solida, Pink Floyd in rosu este conceput ca o suita de marturii atribuite unor personaje reale – de la membrii formatiei pina la cei care au avut doar in treacat legatura cu grupul – sau imaginare – de la siamezi, un monstru cu doua capete, pina la protagonistii cintecelor lor. Cu fiecare interventie, aflam tot mai multe despre istoria grupului Pink Floyd si despre influenta pe care Syd Barrett a avut-o asupra acestuia, dar si amanunte despre lumea muzicii rock.” (Corriere della Sera)
Pink Floyd in rosu nu este doar o biografie de grup sau o istorie foarte bine documentata a vietii membrilor sai, ci un roman bine construit, care echilibreaza perfect relatia dintre realitate si fictiune.” (Grazia)
Michele Mari este prozator, poet si critic, s-a nascut in 1955, la Milano. Preda la Universitatea de Stat din Milano, domeniul sau de interes fiind literatura italiana a secolului XVIII. In 1989 ii apare primul roman, ”Di bestia in bestia”, urmat de ”Iovenia pien d’angoscia a rimirarti” (1990), ”La stiva e l’abisso” (1992), volumul de povestiri ”Euridice aveva un cane” (1993), apoi ”Filologia dell’anfibio” (1995), ”Tu, sanguinosa infanzia” (1997), ”Rondini sul filo” (1999), ”Tutto il ferro della torre Eiffel” (2002), ”Verderame” (2007), recompensat cu prestigiosul premiu Grinzane Cavour, si ”Rosso Floyd” (Pink Floyd in rosu), cel mai recent roman al sau, din 2010.
A.I.
editor artline.ro
11 ianuarie 2012