Bucuresti, 9 iunie 2011 - Editura Cartea Copiilor lanseaza in premiera in Romania una dintre cele mai apreciate carti pentru copii din toate timpurile, “Iepurasul de catifea”, semnata de autoarea britanica Margery Williams. Avand ca subtitlu “Cum prind viata jucariile”, povestea se contureaza in jurul unui iepuras, a carui mare dorinta este sa devina adevarat.
inca de la prima sa publicare, in 1922, cartea s-a bucurat de succes, devenind una dintre povestile clasice citite de generatii de parinti si copii. Povestea a primit si distinctia “IRA/CBC Children's Choice”, situandu-se astfel in topul preferintelor copiilor.
Margery Williams (1881 - 1944) a scris numeroase carti pentru copii si adolescenti, insa cea mai cunoscuta este “Iepurasul de catifea” (The Velveteen Rabbit). Ideea ca jucariile au o viata a lor si ca depind de dragostea pe care le-o poarta copiii a fost o parte din modul in care ea vedea lumea: „Scriind despre jucarii, mi-am amintit de copilaria mea si neuitatul meu iepuras Tubby sau calusul de piele cu care ma jucam parca au capatat din nou viata.”
Ilustratiile cartii au fost realizate special pentru Cartea Copiilor de Agnes Keszeg, care este la a doua colaborare cu editura. Artista Agnes Keszeg a lucrat cu numeroase edituri si reviste din România si Ungaria si a obtinut, in 2009, Marele Premiu al concursului „Para de Aur“ (Aranyvackor) din Budapesta.
"Iepurasul de catifea sau Cum prind viata jucariile", carte recomandata copiilor intre 3 si 11 ani, este disponibila pe site-ul editurii la pretul de 29 lei.
Despre Cartea Copiilor
Editura Cartea Copiilor este o editura tanara care, din 2007, ofera micilor cititori romani cartile unora dintre cei mai populari autori si ilustratori internationali. Editura Cartea Copiilor a tradus titluri clasice din literatura pentru copii a lumii, carti consacrate de-a lungul deceniilor, cum ar fi seria iepurasului Miffy, de Dick Bruna, "Omida mâncacioasa” sau „Iepurasul de catifea”. Cartea Copiilor se deosebeste de celelalte edituri de carti pentru copii din Romania prin accentul pus pe ilustratii, la fel de valoroase ca textele si mesajele transmise. Toate titlurile au fost alese in asa fel incât sa cultive gustul copiilor pentru frumos si pentru arta, printr-o diversitate de stiluri de ilustrare: tehnica colajului, folosita de Eric Carle, unica in literatura pentru copii, desenul minimalist al lui Dick Bruna, arta lui Silke Leffler inspirata din design textil, delicatetea acuarelei utilizate de Anita Jeram si Agnes Keszeg sau stilul abundent in detalii, abordat de japoneza Nami Adachi si de finlandezul Mauri Kunnas. Mai mult, Cartea Copiilor ofera celor mici jucarii de plus, puzzle-uri, jocuri sau planse de colorat cu personajele lor preferate din cartile editurii.